«Ο Τέρι κατέστρεψε το ποδόσφαιρο μας!»

O Tζον Τέρι δεν άσκησε τελικά έφεση για την ποινή που του επιβλήθηκε για την ρατσιστική επίθεση στον Αντον Φέρντιναντ και η υπόθεση φαίνεται να κλείνει. Ωστόσο ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον παίκτη της Τσέλσι, τονίζοντας «ότι κατέστρεψε την εικόνα του αγγλικού ποδοσφαίρου».



«Ο Τέρι κατέστρεψε το ποδόσφαιρο μας!»

Ο Ντέιβιντ Μπερνστάιν δήλωσε: «Η απόφαση του Τέρι να μην ασκήσει έφεση ευτυχώς κλείνει μια δύσκολη περίοδο για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, κατά την οποία η φήμη του αγγλικού ποδοσφαίρου καταστράφηκε. Είναι κρίμα ότι ένα τέτοιο γεγονός είχε τόσο μεγάλη επίδραση. Αλλά αυτό το μεμονωμένο γεγονός δεν πρέπει να το αφήσουμε να καλύψει τις συλλογικές δράσεις παικτών, ομάδων, λιγκών και τόσων άλλων για ισότητα».

Ο Μπερνστάιν μίλησε και για την ρατσιστική επίθεση στον Ντάνι Ρόοουζ στον αγώνα κάτω των 21 της Σερβίας με την Αγγλία  «Η ζημιά είναι επιδιορθώσιμη, αλλά όπως φάνηκε αυτή την εβδομάδα, υπάρχουν ακόμα πολλά μαθήματα για τον αγώνα εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και των διακρίσεων, όλων των τύπων. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να περάσει όσα έζησε ο Ντάνι Ρόουζ στην Σερβία».