Τέσσερις αγωνιστικές στον Τέρι

Σε αντίθεση με το δικαστήριο του Λονδίνου, η FA έκρινε ένοχο τον Τζον Τέρι για την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης στον Άντον Φέρντιναντ και του επέβαλε τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών! Η ποινή, είναι ακριβώς η μισή από αυτή που είχε επιβληθεί στον Λουίς Σουάρες, πέρυσι, για ίδιο περιστατικό σε κόντρα με τον Πατρίς Εβρά.



Τέσσερις αγωνιστικές στον Τέρι

Η ακροαματική διαδικασία στο «Γουέμπλεϊ», όπου στεγάζονται τα γραφεία της FA διήρκησε τέσσερις μέρες. Σε αυτές, ο Τζον Τέρι παρέμεινε πιστός στη θέση του και την υπερασπιστική γραμμή που παρουσίασε και στο δικαστήριο του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούλιο.

Δηλαδή, πως ακόμη και ο Άντον Φέρντιναντ δεν τον είχε ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά να εξαπολύει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς το μέρος του και πως ένα βίντεο που αναρτήθηκε από το διαδίκτυο, στο οποίο παρενέβη άνθρωπος που… διαβάζει χείλη, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει πειστικό επιχείρημα εις βάρος του αρχηγού της Τσέλσι.

Την Τετάρτη, μάλιστα, ο Τέρι προσκόμισε στην ομοσπονδία και γραπτές καταθέσεις των Φάμπιο Καπέλο και Φράνκο Μπαλντίν, που έπαιρναν σαφή θέση υπέρ του ποδοσφαιριστή. Βέβαια, μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να προκαλεί αυτό, αφού ο Καπέλο είχε υποστηρίξει τον Τέρι από την πρώτη στιγμή και μάλιστα έφτασε στην παραίτηση από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, λόγω του συγκεκριμένου θέματος αλλά και για το γεγονός πως δεν του επέτρεπαν από την FA να μιλήσει.

Αφού, λοιπόν, τον περασμένο Ιούλιο, το δικαστήριο του Λονδίνου αθώωσε τον αρχηγό των «μπλε», ήρθε η FA, αμέσως μετά από την απόφαση αυτή, να διενεργήσει δική της έρευνα για να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή σε αθλητική πλαίσια. Ο Τέρι αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας, την περασμένη Κυριακή – μια μέρα δηλαδή πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας από την FA – «τραβιόταν» επί τέσσερις μέρες στο «Γουέμπλεϊ» και τελικά άκουσε πως θα πρέπει να απουσιάσει από τα τέσσερα επόμενα ματς της Τσέλσι.

Βέβαια, η τιμωρία του θα μπει σε ισχύ μετά από 14 μέρες. Τόσες δηλαδή, όσες είναι η διορία που θα έχει ο παίκτης από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης της FA για να αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση.

Αν, πάλι, την αποδεχτεί, τότε θα ξεκινήσει από το Σαββατιάτικο ντέρμπι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Σημειώνεται, δε, ότι του επιβλήθηκε και πρόστιμο 220.000 λιρών.