Η UMBRO φεύγει, η NIKE έρχεται

Tέλος στη σχέση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας με την εταιρεία UMBRO αναμένεται να μπει μετά από μισό και πλέον αιώνα συνεργασίας, καθώς η εταιρεία NIKE είναι έτοιμη να γίνει ο επίσημος προμηθευτής υλικού της FA. 



Η UMBRO φεύγει, η NIKE έρχεται

Μπορεί η τρέχουσα συμφωνία (ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών ετησίως) της αγγλικής ομοσπονδίας με την εταιρεία UMBRO να λήγει το 2018, ωστόσο -όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ η Daily Mail- η FA φαίνεται πως έχει έρθει σε συμφωνία με τη ΝΙΚΕ προκειμένου να γίνει η επίσημη προμηθευτής των εμφανίσεων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Η UMBRO που έχει έδρα το Μάντσεστερ και συνεργάζεται με την αγγλική ομοσπονδία από τη δεκαετία του 50 είχε περάσει το 2008 στα χέρια της ΝΙΚΕ έναντι 285 εκατομμυρίων λιρών ενώ πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να πουλήσει την UMBRO. 

Αν και η διοίκηση της αγγλικής ομοσπονδίας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την συμφωνία θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως την ερχόμενη άνοιξη, τα «λιοντάρια» θα αγωνίζονται με φανέλες της ΝΙΚΕ.  Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η αποδοχή της πρότασης της ΝΙΚΕ έμοιαζε μονόδρομος, καθώς η FA είχε να επιλέξει μεταξύ αυτής και της συνέχιση της συνεργασίας με μια εταιρεία που θα έχει αβέβαιο μέλλον εφόσον φύγει από την «ομπρέλα» της ΝΙΚΕ.  

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αν και το 2009 συμφώνησε με την UMBRO για συνεργασία δεκαετούς διάρκειας που θα της απέφερε ετησίως έξι εκατομμύρια λίρες από την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με φανέλες της ΝΙΚΕ.