Το μεγάλο στοίχημα του Φέργκιουσον

Η μεταγραφή του καλοκαιριού ανήκει ξεκάθαρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι θα γίνει «κόκκινος διάβολος» ενισχύοντας τη μηχανή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος πάντως έχει ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά του για τη σεζόν 2012-2013.



Το μεγάλο στοίχημα του Φέργκιουσον

Δεν είναι μόνο το όνομα που κάνει τη μεταγραφή μεγάλη. Με σχεδόν 20 εκ. λίρες, η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να αποκτήσει κάτι καλύτερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Φαν Πέρσι της περσινής σεζόν με την Άρσεναλ είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να αποκτήσει ο Σκωτσέζος τεχνικός προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Ωστόσο από τη θεωρητική κριτική της μεταγραφής μέχρι την πρακτική, η οποία είναι ο αγωνιστικός χώρος, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Ο Φαν Πέρσι έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια δύο πρόσωπα. Αυτό με την Άρσεναλ, της οποίας κατάφερε να γίνει ηγέτης, ειδικά την περσινή σεζόν αλλά και αυτό με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας όπου στα τελευταία δύο τουρνουά, ήταν εξαφανισμένς. Ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 όπου οι «οράνιε» έφτασαν στον τελικό, αυτός ψαχνόταν στα περισσότερα παιχνίδια να βρει τα πατήματά του και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Το στοίχημα του Φέργκιουσον λοιπόν είναι να βρει την κατάλληλη θέση αλλά και το κατάλληλο σύστημα προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη δυναμική που θα του δώσει το δίδυμο Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι. Πρόκειται για τους δύο πρώτους σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 2007-2008 και μετά, οι οποίοι όμως θα πρέπει να ταιριάξουν προκειμένου να μην ακυρώσουν ο ένας τον άλλο.

Σίγουρα ο Φέργκιουσον θα έχει ήδη σκεφτεί πως και που θα χρησιμοποιήσει τον Ολλανδό.Από τη θεωρία όμως μέχρι την πράξη, το στοίχημα θα περιμένει επιβεβαίωση...