Ποιοι Ολυμπιακοί; Μόνο μπάλα

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει στο england365.gr τις πρώτες εντυπώσεις του από το Λονδίνο, δύο ημέρες πριν από την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.  



Ποιοι Ολυμπιακοί; Μόνο μπάλα

Η βρετανική πρωτεύουσα μοιάζει να περιμένει την έναρξη των Ολυμπιακών, όχι όμως και οι Αγγλοι, οι οποίοι περισσότερο ασχολούνται με το κομφούζιο που έχει δημιουργήσει στους δρόμους η λειτουργία των Ολυμπιακών λωρίδων κυκλοφορίας και η ηλιοφάνεια, που μετά από μέρες συννεφιάς και βροχής, τους θύμισε ότι έχουμε καλοκαίρι.

Μπορεί ο βρετανικός λαός να έχει αναπτυγμένα τα φίλαθλα συναισθήματα, αλλά τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν φαίνεται να έχει πάρει… ζεστά τους Ολυμπιακούς. Ακόμα και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το μεγαλύτερο μέρος τους καταλαμβάνεται από άλλες ειδήσεις και όχι από νέα σχετικά με τους Ολυμπιακούς. Αρκετοί είναι και οι φανατικοί Αγγλοι που δεν χάρηκαν ιδιαιτέρως και από την επιλογή του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Κρις Χόι, να είναι ο σημαιοφόρος της βρετανικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης. Βλέπετε ο Χόι είναι Σκωτςέζος και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, οι Αγγλοι θα προτιμούσαν Αγγλο!

Το κλίμα λίγο ζέστανε η ανεπίσημη έναρξη των Αγώνων, απόψε με τον αγώνα στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών, μεταξύ της Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας στο Κάρντιφ.

Ωστόσο λίγες ώρες πριν από τη σέντρα και υπήρχαν ακόμα αδιάθετα εισιτήρια, όχι πολλά, αλλά ενδεικτικά της στάσης που κρατάνε οι Βρετανοί για τους Ολυμπιακούς. Και αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο, το αγαπημένο άθλημα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάντως οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι όλα αυτά θα αλλάξουν από την Τελετή Εναρξης και μετά. Αλλωστε ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ έχει συνθέσει μια παράσταση με άκρως βρετανικά στοιχεία που θα ενισχύσει το εθνικό αίσθημα των συμπατριωτών του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επιστράτευσε ακόμα και τον Τζέιμς Μποντ που θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο με ελικόπτερο, ενώ η μουσική θα είναι τραγούδια των κορυφαίων Βρετανών καλλιτεχνών των τελευταίων δεκαετιών, από Rolling Stones και Led Zeppelin, μέχρι Sting και Αdele! Kαι στο τέλος φυσικά ο Πολ Μακάρτνεϊ να τραγουδά Beatles με το Ηey Jude και να ανατριχιάζει ο κάθε Βρετανός.