Αθώος ο Τέρι!

Νικητής βγήκε από τον δικαστικό του Γολγοθά, ο Τζον Τέρι! Το δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε πως ο αρχηγός της Τσέλσι δεν επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Άντον Φέρντιναντ και πως το θέμα ουσιαστικά ήταν - ίσως - μια μεγάλη παρεξήγηση...



Αθώος ο Τέρι!

Τα αβάσιμα αποδεικτικά στοιχεία, το γεγονός πως ο Άντον Φέρντιναντ θεωρήθηκε αναξιόπιστος μάρτυρας, όπως επίσης και το ότι η ρατσιστική του επίθεση αποδεικνυόταν μονάχα με... την «επιστήμη» του διαβάσματος των  χειλιών του σε βίντεο, οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωση του στόπερ των «μπλε».

Από το απόγευμα της Πέμπτης έγινε εμφανές πως όλα συνηγορούσαν στο ότι η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης με την οποία κατηγορήθηκε ο Τζον Τέρι, στηρίχτηκε σε μια… φημολογία.

Φημολογία που ήθελε τον «βράχο» της άμυνας της Τσέλσι να έχει εξαπολύσει ύβρεις με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Άντον Φέρντιναντ, στο παιχνίδι με την ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ», την 23η Οκτωβρίου 2011.

Ο Άγγλος αμυντικός των Ρέιντζερς, ενώ αρχικά υποστήριξε πως όντως ο Τέρι ξεστόμισε τη φράση «f****** black c***», στο δικαστήριο ανασκεύασε, τόνισε πως ουδέποτε κατηγόρησε τον αντίπαλό του για ρατσιστική επίθεση και πως το θέμα δεν ήθελε ποτέ να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι ο Τέρι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του, έχοντας αποβληθεί μόλις 4 φορές σε 600 παιχνίδια. Επιπλέον, το διάβασμα των χειλιών δεν μπορεί να αποδειχθεί πειστικό αποδεικτικό στοιχείο για μια τέτοια υπόθεση», είχε ο συνήγορος υπεράσπισης του Τέρι, Τζορτ Κάρτερ Στίφενσον στην τέταρτη και τελευταία μέρα της εκδίκασης της υπόθεσης, συμπληρώνοντας πως: «Ο Άντον Φέρντιναντ δεν θυμόταν αν είπε κάτι στον Τέρι την ώρα που του έκανε τις πρώτες χειρονομίες. Είναι πολύ πιθανό όμως, ο Τζον, αντί για “Μπριτζ”, να άκουσε “black (μαύρο)”».

Η συλλογική δήλωση που υπέγραψαν 18 ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, παίρνοντας σαφή θέση υπέρ του Τέρι, η κατάθεση ακόμη και του Ζοσέ  Μουρίνιο που δήλωσε έκπληκτος από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο αρχηγός των «μπλε», για να έρθει και το τελευταίο στοιχείο που ουσιαστικά έπεισε το δικαστήριο για την… παρεξήγηση.

Από τη στιγμή που θίχτηκε θέμα ακόμη και για παρερμηνεία των λεγομένων του Τέρι, ο οποίος μάλιστα ενδεχομένως να μην χαρακτήρισε ποτέ τον Άντον Φέρντιναντ «μαύρο μ****», αλλά να ειπώθηκε από κάποιον στην κερκίδα την ώρα επίμαχης φάσης (!), το αποτέλεσμα της δίκης ήταν εμφανές.

Ο Τζον Τέρι, παρουσιάστηκε για πέμπτη και τελευταία μέρα στο δικαστήριο του Λονδίνου, το μεσημέρι της Παρασκευής, για να ακούσει πως δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του, όντας απολύτως αθώος.

Το england365.gr παρακολούθησε το χρονικό του δικαστικού Γολγοθά του Τζον Τέρι:

1η μέρα: Δικαιώνεται ο Τέρι!

2η μέρα: Στο κενό το αίτημα για να μπει τέλος

3η μέρα: «Ο Τέρι δεν είναι ρατσιστής»

4η μέρα: «Παρεξήγηση...»