The FA CUP FINAL: Λίβερπουλ

Η στιγμή του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας πλησιάζει, με τις Τσέλσι και Λίβερπουλ να ετοιμάζονται για τη μεταξύ τους «μάχη», το Σάββατο. Το england365.gr σας θυμίζει τις πέντε κατακτήσεις των «reds» στο «Wembley», από τις εφτά συνολικά, στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.



The FA CUP FINAL: Λίβερπουλ

Τα υπόλοιπα δύο τρόπαια της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς ήρθαν στο «Millennium Stadium», το 2001 και το 2006.

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στο «Wembley» και θέλει να σώσει μία σεζόν, η οποία έχει –ήδη- ένα τρόπαιο, αλλά και πολλές άσχημες στιγμές στο πρωτάθλημα.

 

1965 vs Λιντς: Το πρώτο Κύπελλο

Η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ σε τελικό Κυπέλλου έρχεται μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κόντρα στα «παγώνια» του Ντον Ρέβι. Τα 90 λεπτά ολοκληρώνονται χωρίς γκολ, με τους «κόκκινους» να παίρνουν τη νίκη με τα γκολ των Χαντ και Σεντ Τζον, με τον Μπρέμνερ να έχει ισοφαρίσει προσωρινά.

 

1974 vs Νιούκαστλ: Αποχαιρετισμός στον Σάνκλι

Το τελευταίο παιχνίδι του Μπιλ Σάνκλι στον πάγκο της Λίβερπουλ περιλαμβάνει κούπα, η οποία έρχεται μετά από μία εύκολη επικράτηση κόντρα στη Νιούκαστλ, με 3-0. Οι συγκινητικές στιγμές που θα λάβουν χώρα μετά το τέλος του αγώνα θα αποτελέσουν το καλύτερο «αντίο» στον τεχνικό που έγραψε τη δική του ιστορία στο …κόκκινο βιβλίο.

 

1986 vs Έβερτον: Το πρώτο νταμπλ

Η ευκαιρία χάθηκε και το 1965 και το 1974, αφού η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα τις προηγούμενες και τις επόμενες σεζόν, αλλά όχι εκείνες που έπαιρνε το Κύπελλο. Το «ρόδι» έσπασε, το 1986, όταν οι «reds» επικράτησαν με 3-1 της συμπολίτισσας Έβερτον, με τον Κένι Νταλγκλίς να είναι το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα του. Ο τελικός της 10ης Μαΐου θα περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος που μία από τις δύο ομάδες δεν είχε ούτε έναν Άγγλο παίκτη στην αρχική της σύνθεση, με τους «κόκκινους» να παρατάσσουν τρεις Ιρλανδούς, τέσσερις Σκωτσέζους και έναν Ουαλό.

 

1989 vs Έβερτον: Στον απόηχο του «Hillsborough»

Ο δεύτερος τελικός του Μέρσεϊσαϊντ στο Λονδίνο, μέσα σε 4 χρόνια, έρχεται 5 εβδομάδες μετά την τραγωδία του «Hillsborough». Ο Ίαν Ρας είναι και πάλι ο …υπεύθυνος για τη νίκη της Λίβερπουλ, με τον Ουαλό άσο να σκοράρει δύο φορές στην παράταση.

 

1992 vs Σάντερλαντ: Άντεξε η καρδιά του Σούνες

Μόλις λίγες ημέρες μετά την έξοδό του από το χειρουργείο, ο Γκρέιαμ Σούνες κάθεται στον πάγκο της Λίβερπουλ, παρά το τριπλό bypass, στο οποίο είχε υποβληθεί. Η ομάδα του θα πάρει τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Σάντερλαντ και θα πανηγυρίσει την τελευταία της κατάκτηση Κυπέλλου στο «Ναό του Ποδοσφαίρου».