Αυτά έγιναν στο Άνφιλντ…

Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκεται στο 57ο λεπτό. Το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Πατρίς Εβρά, με την ευκαιρία του κόρνερ μπροστά από το «Kop», ζητάει τα ρέστα από τον Λουίς Σουάρες για την κλωτσιά που δέχτηκε λίγο νωρίτερα… Το england365.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας που απέφερε τιμωρία 8 αγωνιστικών στον Ουρουγουανό!  



Αυτά έγιναν στο Άνφιλντ…

Μεσημέρι Σαββάτου, τοποθεσία Μέρσεϊσαϊντ, γήπεδο «Άνφιλντ». Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρίχνονται στην «αρένα» για το σπουδαίο ντέρμπι της 8ης «στροφής» του πρωταθλήματος. Το πρώτο μέρος λήγει χωρίς σκορ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο ρυθμός ανεβαίνει, οι δύο ομάδες ψάχνουν το γκολ και τα νεύρα κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτά που όμως εκφράστηκαν με χειρότερο τρόπο, ήταν του Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός κλωτσάει τον Εβρά και στο 57ο λεπτό, με την ευκαιρία της διακοπής του αγώνα για ελάχιστα δευτερόλεπτα προκειμένου να εκτελεστεί κόρνερ μπροστά στο «Kop», ο Γάλλος μπακ των «κόκκινων διαβόλων» ζητάει τα ρέστα…

Ο Σουάρες του λέει να το ξεχάσει και απλά τονίζει πως «αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο…». Αμέσως μετά και χωρίς να ακούσει κάτι, κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο διεθνής φορ των «κόκκινων» εξαπολύει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του αντιπάλου του.

Αυτά βέβαια, σύμφωνα με την κατάθεση του Πατρίς Εβρά. Ο έμπειρος μπακ της Γιουνάιτεντ ισχυρίζεται πως άκουσε τη λέξη «νέγρε» να βγαίνει πολλές φορές από το στόμα του Σουάρες. Ο ρέφερι της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ», Αντρέ Μάρινερ καλεί κοντά τους δύο ποδοσφαιριστές, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση.

Αρχικά, αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Ωστόσο, η κόντρα συνεχίστηκε. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ επιχείρησε να χτυπήσει φιλικά τον Εβρά στο κεφάλι, αλλά ο Γάλλος άσος τον απέφυγε λέγοντας «μη με ακουμπάς, Λατινοαμερικάνε». Η απάντηση που φέρεται ότι πήρε, ήταν «τι είπες νέγρε;».

Δύο λεπτά αργότερα, ο Εβρά ανατρέπει τον Κάουτ, αντικρίζει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και δίνει συνέχεια στο θέμα, φωνάζοντας προς το μέρος του Μάρινερ πως: «με τιμωρείς επειδή απλά είμαι μαύρος»!

Τα πνεύματα ηρέμησαν στο υπόλοιπο της ισόπαλης (1-1) αναμέτρησης στο «Άνφιλντ», ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποφασίσει να κάνει ό,τι μπορούσε για να τιμωρηθεί ο Σουάρες. Δηλώνει ότι αποκαλέστηκε «νέγρος» τουλάχιστον δέκα φορές, αλλά από την άλλη, υποστηρίζει ότι ο αντίπαλός του δεν είναι ρατσιστής.

Από την πλευρά του, ο Ουρουγουανός επιθετικός, αρχικά αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά έπειτα από μέρες αποδέχεται τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε κατά του Εβρά. Μόνο που τόνισε αρκετές φορές, ότι η λέξη που επαναλάμβανε προς τον Γάλλο μπακ, δεν θεωρείται ρατσιστική στη Λατινική Αμερική και εκφράζει σιγουριά για το γεγονός πως ο παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» έχει ακούσει ακόμη και τους συμπαίκτες του να τον αποκαλούν έτσι.

Αποτέλεσμα: Ποινή οκτώ αγωνιστικών στον Λουίς Σουάρες, ενώ εκκρεμεί και η υπόθεση της κατηγορίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς που του χρεώθηκε για τις άσεμνες χειρονομίες στους οπαδούς της Φούλαμ…