Αντιδράσεις κατά της FA

Η στήριξη και η επιμονή της FA στην υπόθεση της μείωσης της ποινής του Γουέιν Ρούνεϊ από την UEFA, προκάλεσε αντιδράσεις. Προπονητές όπως οι Χάρι Ρέντναπ και Ντέιβιντ Μόγιες έκαναν λόγο για κινήσεις της ομοσπονδίας που ανοίγουν νέο κύκλο συζητήσεων για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να τηρεί την ίδια στάση σε θέματα συλλόγων.  



Αντιδράσεις κατά της FA

Εκπρόσωποι της FA βρέθηκαν στη Νιόν της Ελβετίας ώστε να υποστηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή υπέρ της μείωσης της ποινής που είχε επιβάλει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία στον Γουέιν Ρούνεϊ για την αποβολή του στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας με το Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Euro 2012.

Ο στόχος επετεύχθη και από την οπτική γωνία του συμφέροντος του αγγλικού έθνους, κρίνεται θετική η συμβολή της FA στην υπόθεση του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα θέματα που προκύπτουν έπειτα από αυτή τη στάση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. «Ανοίγει έναν νέο κύκλο συζητήσεων αναφορικά με τη δράση της FA. Θα υπάρξουν σύλλογοι που θα καταθέσουν έφεση σε δικές τους υποθέσεις και δεν θα καταφέρουν να μειωθεί η ποινή που τους έχει επιβληθεί. Τα μέλη των ομάδων θα αποκτήσουν το σκεπτικό πως “αφού το κατάφερε η ομοσπονδία στην περίπτωση του Ρούνεϊ, γιατί να μην το καταφέρουμε κι εμείς; “» ήταν το σχόλιο του Χάρι Ρέντναπ, ενώ και ο Ντέιβιντ Μόγιες τοποθετήθηκε για το θέμα, λέγοντας: «Εγώ,  όποτε έχω βρεθεί απέναντι από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, δεν έχω καταφέρει τίποτα. Είναι αμείλικτοι».