Ήταν κάστρο για 260 μέρες, αλλά το έριξε ο «πρώην»: Το τεράστιο ρεκόρ της Μπόρνμουθ που έσπασε από τον Ιραόλα και τη Λίβερπουλ!

Η Μπόρνμουθ, πέρασε 260 ημέρες, όπου δεν γνώρισε ποτέ την ήττα στην έδρα της, την οποία είχε μετατρέψει σε σημείο αναφοράς της ανθεκτικότητάς της, μέχρι που ένα γνώριμο πρόσωπο επέστρεψε για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Άντονι Ιραόλα έφυγε από τα «κεράσια», αλλά άφησε πίσω του μια ομάδα που γνώριζε καλά και γύρισε στο «Βαϊτάλιτι», ως προπονητής της Λίβερπουλ, για να «γκρεμίσει» ένα σερί που είχε… χτίσει ο ίδιος!



Ήταν κάστρο για 260 μέρες, αλλά το έριξε ο «πρώην»: Το τεράστιο ρεκόρ της Μπόρνμουθ που έσπασε από τον Ιραόλα και τη Λίβερπουλ!

Για περισσότερους από οκτώ μήνες, η Μπόρνμουθ δεν είχε γνωρίσει την ήττα στο «Βαϊτάλιτι» σε αγώνα Premier League. Από τις αρχές του χρόνου, τα «κεράσια» κατάφεραν να διατηρήσουν την έδρα τους αλώβητη, περνώντας από 22 αναμετρήσεις πρωταθλήματος με μόλις μία ήττα συνολικά, εκτός έδρας, από τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν. Ο δημιουργός της επιτυχίας αυτής, ήταν και αυτός που επέστρεψε για να την καταστρέψει.

Οι κορυφαίοι σύλλογοι είναι γνωστό πως αποτελούν εμπόδιο για τους υπόλοιπους. Υπάρχουν όμως και ομάδες που μπορούν μπροστά από τους οπαδούς τους να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό, σαν να υπάρχει όντως 12ος παίκτης, χωρίς να ανήκουν στην «ελίτ» κατηγορία. Για την Μπόρνμουθ, το «Βαϊτάλιτι» είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σταθερά σημεία της στην Premier League, με την ομάδα να παραμένει αήττητη στο «σπίτι» της για 260 ημέρες!

Η τελευταία εντός έδρας ήττα της στη διοργάνωση είχε έρθει στις 3 Ιανουαρίου 2026, όταν η Άρσεναλ επικράτησε με 3-2, στην 20η αγωνιστική της σεζόν 2025-26. Από τότε, τα «κεράσια» δημιούργησαν ένα σερί 22 αγώνων πρωταθλήματος, εντός και εκτός έδρας, στο οποίο γνώρισαν μόλις μία ήττα, αυτή από τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 στο «Έτιχαντ», στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν. Στα υπόλοιπα ματς, μετρούσαν 10 νίκες, οι οποίες ήρθαν όλες την προηγούμενη χρονιά και 11 ισοπαλίες.

Η Λίβερπουλ, όμως, έβαλε τέλος σε αυτήν την πορεία στις 20 Σεπτεμβρίου 2026. Ο Αλεξάντερ Ίσακ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 57ο λεπτό, χαρίζοντας στους «reds» τη νίκη με 1-0, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στη λεπτομέρεια.

Ωστόσο, πίσω από το αποτέλεσμα υπήρχε και ένα πρόσωπο, που όπως φάνηκε, ήξερε που υπάρχουν αδυναμίες. Στον πάγκο της Λίβερπουλ βρισκόταν ο Άντονι Ιραόλα, ο προπονητής που είχε συνδέσει το όνομά του με την αγωνιστική εξέλιξη της Μπόρνμουθ, καταφέρνοντας μάλιστα να τη βγάλει στην Ευρώπη και το Europa League. Αυτήν τη φορά, όμως, επέστρεψε ως αντίπαλος και δεν υπήρξε αίσιο τέλος για την πρώην ομάδα του.

Η επιστροφή του Ιραόλα στο «Βαϊτάλιτι» δεν είχε το τέλος που θα ήθελε η Μπόρνμουθ, αλλά εκείνο που ονειρευόταν η Λίβερπουλ. Τα «κεράσια» είδαν το σερί τους να σταματά, με τον πρώην προπονητή τους να γίνεται ο άνθρωπος που «έγραψε» την τελευταία σελίδα μιας αήττητης πορείας στην έδρα που κάποτε υπερασπιζόταν!

Χρήστος Μαυρίδης