Η Μπόρνμουθ βρέθηκε από την οικονομική κατάρρευση στην πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη!

Η Μπόρνμουθ αντιμετώπισε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην ιστορία της και κατάφερε να πάρει το «διπλό». Πριν 18 χρόνια έπαιζε στη League One και είχε χρέη 4.000.000 λιρών και τώρα, διαπρέπει και στην Premier League, αλλά και στο Europa League.  



Η Μπόρνμουθ βρέθηκε από την οικονομική κατάρρευση στην πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη!

Ποιος να τους έλεγε 18 χρόνια πριν, πως στο «Σαν Σεμπαστιάν» έμελλε να δώσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό αγώνα η Μπόρνμουθ απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη League Phase του Europa League. Όλη αυτή η επιτυχία οφείλεται στην «αποτυχία» του παρελθόντος, όπου το 2008, είχε χρέη, αφαίρεση βαθμών και έπαιζε στην 3η κατηγορία της Αγγλίας.

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία ενός συλλόγου που μοιάζουν βγαλμένες από σενάριο και η Μπόρνμουθ έγραψε μία από αυτές στην πρώτη ευρωπαϊκή βραδιά της ιστορίας της.

Πίσω στο 2008, η ομάδα βρισκόταν σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της. Ο σύλλογος είχε υπαχθεί σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, τα χρέη του έφταναν περίπου τα 4 εκατομμύρια λίρες και η Football League τον είχε τιμωρήσει με αφαίρεση 10 βαθμών, στέλνοντάς τον στην τελευταία θέση της League One.

Κι όμως, 18 χρόνια αργότερα, η Μπόρνμουθ βρέθηκε να πανηγυρίζει την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της, επικρατώντας της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Από τα οικονομικά προβλήματα και τον κίνδυνο κατάρρευσης, μέχρι τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή του συλλόγου, η απόσταση μοιάζει απίστευτη.

Χρήστος Μαυρίδης