«Ήταν ο καλύτερος προορισμός για μένα»: Ο Λακρουά μίλησε για την επιλογή της Τσέλσι!
Ο Μαξένς Λακρουά είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Τσέλσι. Ο Γάλλος μίλησε στην ανακοίνωσή του από τους «μπλε» για τους λόγους που τον έπεισαν να αλλάξει συνοικία στο Λονδίνο, και στάθηκε στη συνομιλία του με συμπαίκτες και τον Τσάμπι Αλόνσο.

Η Τσέλσι ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Λακρουά από την Κρίσταλ Πάλας στην προσπάθεια να δημιουργήσει το νέο σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Γάλλος ανακοινώθηκε από τους «μπλε» και έκανε λόγο στις κουβέντες του, τόσο με τους πρώην συμπαίκτες του αλλά και αυτήν με τον Βάσκο που του αφαίρεσαν κάθε αμφιβολία για την ενδεχόμενη μετακίνησή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Ο Γάλλος διεθνής αμυντικός αποκάλυψε πως οι πρώτες του συζητήσεις με ποδοσφαιριστές της Τσέλσι ήταν αρκετές για να σχηματίσει ξεκάθαρη εικόνα για τον σύλλογο.
«Μίλησα με τον Μάλο Γκούστο, τον Τρέβο Τσαλόμπα και τον Μπενουά Μπαντιασίλ. Όλοι μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Τσέλσι. Πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο, με σπουδαία ιστορία, και νιώθω πραγματικά περήφανος που αποτελώ πλέον μέλος του», ανέφερε.
Εξίσου σημαντική ήταν και η πρώτη του επικοινωνία με τον Τσάμπι Αλόνσο. Όπως εξήγησε, η συζήτηση δεν περιορίστηκε στη μεταγραφή του, αλλά στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Βάσκου και στο πλάνο που έχει για τους «μπλε».
«Μιλήσαμε για την τακτική και για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Αυτό που με χαροποίησε περισσότερο ήταν πως από την πρώτη κιόλας συζήτηση καταλάβαμε ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την ομάδα», είπε.
Ο Λακρουά παραδέχθηκε πως μετά από αυτές τις επαφές δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να πάρει την απόφασή του.
«Όλοι μου είπαν πως η Τσέλσι ήταν ο καλύτερος προορισμός για μένα. Εκεί κατάλαβα πως δεν υπήρχε λόγος να το σκεφτώ περισσότερο. Ήξερα ότι αυτό ήταν το σωστό επόμενο βήμα στην καριέρα μου», κατέληξε.
Ακόμα μία προσθήκη στον άξονα της… εμπειρίας για την Τσέλσι, που «εξοπλίζεται» κατάλληλα για την πρώτη σεζόν του Αλόνσο στην Premier League.
🗣️ Maxence Lacroix on why he joined Chelsea. "I think it’s the best move for me because it’s the best club in the world.
— Ben Jacobs (@JacobsBen) July 30, 2026
"I spoke with Malo [Gusto]. I spoke with Trev [Chalobah]. I spoke with Benoit [Badiashile]. It's easy for people to speak well about this club because it has… pic.twitter.com/enF5rUxg4r
Μιχάλης Κεφάλας






















