Η ήττα στο Μάντσεστερ γυρνά τη Λίβερπουλ έναν αιώνα πίσω και ένας πρώην επιθετικός της, σχολιάζει μία άμυνα έτοιμη να σπάσει… ρεκόρ!
Το Μάντσεστερ δεν της «πάει» καθόλου φέτος. Ακόμα μια χαμένη αναμέτρηση για την Λίβερπουλ απέναντι στη Γιουνάιτεντ. Οι «reds» βιώνουν μία ήττα με χαρακτήρα… προπολεμικό, αφού την φετινή σεζόν η ομάδα του ‘Άρνε Σλοτ έχει τέσσερις σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τις ομάδες του Μάντσεστερ, κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 113 χρόνια. Την ίδια στιγμή το παθητικό της ομάδας του Μερσεϊσάιντ κινδυνεύει με αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στην Premier League, ενώ πρώην ποδοσφαιριστής της τονίζει τα λάθη που έχουν γίνει στα αμυντικά καθήκοντα της μεσαίας της γραμμής.

Η φετινή χρονιά είναι έτοιμη να πεταχτεί στον… κάδο των αχρήστων για τη Λίβερπουλ. Το κυριακάτικο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν μία τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του Άρνε Σλοτ να φτάσει τους «κόκκινους διαβόλους» στην τρίτη θέση. Αντ' αυτού, γνώρισε την ήττα με 3-2. Η επικράτηση αυτή επισφράγισε την ανωτερότητα της ομάδας του Μάικλ Κάρικ, αλλά και γενικά της πόλης του Μάντσεστερ απέναντι σε αυτή του Λίβερπουλ. Σίτι και Γιουνάιτεντ έχουν το τέσσερα στα τέσσερα απέναντι στους «κόκκινους» στο πρωτάθλημα φέτος, κάτι το οποίο συνέβη τελευταία φορά έναν αιώνα πριν!
Σε αυτό, προστίθεται η αρνητική εικόνα στην άμυνα, το παθητικό της οποίας απέχει μόλις τρία γκολ από αυτήν της πρώτης χρονιάς του Γιούργκεν Κλοπ, μέχρι σήμερα τη χειρότερη επίδοση τα τελευταία δέκα χρόνια. Τη γνώμη του για την κατάσταση της φετινής Λίβερπουλ εξέφρασε ο Ντάνιελ Στάριτζ, κάνοντας λόγο για απουσία ποδοσφαιριστών με αμυντική προσήλωση που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, αλλά την ίδια στιγμή στηρίζει τον Άρνε Σλοτ για την επόμενη χρονιά.
Φαντάσματα του παρελθόντος
100 χρόνια και… κάτι είχε να συμβεί κάτι τέτοιο. Το 2-2 ήταν αρκετό για να μην «ξεθαφτεί» κάτι που δε θα ήθελαν να θυμούνται οι «reds». Ο Μέινου όμως, είχε διαφορετική άποψη και στο 77ο λεπτό έδωσε την νίκη στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτσι μια ξεχασμένη ιστορία ανέβηκε στην επιφάνεια.
Ποια είναι αυτή; Την σεζόν 1912 – 1913 η Λίβερπουλ αναμετρήθηκε με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ για το αγγλικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα και στα τέσσερα ματς που αναμετρήθηκε μαζί τους. Έχασε εκτός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 και εντός με 2-0, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα με την Μάντσεστερ Σίτι ήταν 2-1 και 4-1. Για την ιστορία, πρωταθλήτρια εκείνης της χρονιάς στέφθηκε η Σάντερλαντ, η οποία νίκησε την Λίβερπουλ με 7-0 και 5-2.
Ο Στάριτζ και η άμυνα που… μπάζει
Στην εκπομπή του «Sky Sports» μετά την λήξη του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ Ντάνιελ Στάριτζ αναφέρθηκε στο πόσο αμυντικά προσανατολισμένη ήταν η μεσαία γραμμή σε προηγούμενες χρονιές, αναφέροντας πως κάτι ανάλογο απουσιάζει πλέον από την ομάδα. Παρόλα αυτά, ο Άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής είναι θετικός στη σκέψη του να μείνει στο τιμόνι της Λίβερπουλ ο Άρνε Σλοτ και την νέα σεζόν.
"The defensive midfield area is something Liverpool have been missing for years"
— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) May 3, 2026
Daniel Sturridge says Liverpool needs to build their attack around new transfers over the summer 💼 pic.twitter.com/O4m22gZt4s
Η φετινή πορεία στην Premier League για την ομάδα του Ολλανδού πάντως, τελείωσε αρκετά νωρίς και μόνη… παρηγοριά αποτελεί η παρουσία των «κόκκινων» στο επόμενο Champions League. Η άμυνα των πρωταθλητών Αγγλίας όμως, προβληματίζει, αφού έχει δεχθεί 47 γκολ στο πρωτάθλημα. Τα ίδια τέρματα είχαν σημειωθεί στην εστία της Λίβερπουλ τρία χρόνια πριν, όταν και τερμάτισε πέμπτη, ενώ τα εναπομείναντα τρία παιχνίδια θα δείξουν αν το αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας των 50 γκολ παθητικό της σεζόν 2015 – 2016 θα σπάσει.
Ίσως ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν ήταν ενήμερος για το τέσσερα στα τέσσερα των ομάδων του Μάντσεστερ και την ιστορία που κρύβεται από πίσω, καθώς και τον κίνδυνο του να σπάσει το φράγμα των 50 γκολ παθητικό. Αν πάλι γνωρίζει, τότε δείχνει στον Άρνε Σλοτ λίγη… επιείκεια.
Arne Slot’s Liverpool are posting startling stats... just not the good kind.
— The Athletic | Football (@TheAthleticFC) May 4, 2026
Yesterday's 3-2 loss at Old Trafford means it's 18 defeats in all competitions, two points out of 24 at top-half Premier League teams and the first time losing to both Manchester clubs twice in the same… pic.twitter.com/yWL6v5KfI2
Πάνος Λαγός






















