Ικανοποίηση για την απολογία Μπλάτερ

Αναγκαία για να κατευνάσει τα πνεύματα και την κριτική που του ασκήθηκε θεωρήθηκε η συγγνώμη του Σεπ Μπλάτερ από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε από τα λεγόμενα του προέδρου της FIFA για το θέμα του ρατσισμού!  



Ικανοποίηση για την απολογία Μπλάτερ

Η δήλωση πως «όλα λύνονται στο τέλος του αγώνα με μια απλή χειραψία» όσον αφορά ένα θέμα τόσο λεπτό όσο είναι αυτό του ρατσισμού, έβαλε τον Μπλάτερ στο «στόχαστρο» ανθρώπων του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο.

Αρκετοί μάλιστα ήταν αυτοί που ζητούσαν ακόμη και την παραίτησή του, κάτι το οποίο δεν έγινε, αλλά ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να απολογηθεί για τους ισχυρισμούς του, τους οποίους συνέχιζε να υποστηρίζει.

Η FA, μέσω του προέδρου της, Ντέιβιντ Μπερνστάιν, αποδέχτηκε τη συγγνώμη του Σεπ Μπλάτερ, κάνοντας λόγο για αναγκαία κίνηση προκειμένου να επέλθει ξανά ηρεμία στους κύκλους του ποδοσφαίρου.

«Μια απλά χειραψία δεν αρκεί για να λυθεί μια παρεξήγηση όταν έχει να κάνει με ρατσισμό. Ο Σεπ Μπλάτερ δεν παραιτήθηκε, αλλά ζήτησε συγγνώμη και ήταν πολύ καλό αυτό, γιατί κρινόταν αναγκαίο. Τα σχόλιά του ήταν λανθασμένα και έδειξαν έλλειψη υπευθυνότητας» ανέφερε ο Μπερνστάιν.