Ένα «τρελό» φινάλε: Η Τότεναμ πήγε για επική ανατροπή, αλλά η Γιουνάιτεντ τη «γλύτωσε» στο τέλος!

Ένα «τρελό» φινάλε και ένα ματς, που μέχρι το 80ο λεπτό κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έχει αυτό το φινάλε! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά σε ένα σπουδαίο «διπλό», η Τότεναμ το «γύρισε», αλλά ο Ματίας Ντε Λιχτ στα... χασομέρια έκανε το 2-2 (08/11), για την πρώτη αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Premier League!



Ένα «τρελό» φινάλε: Η Τότεναμ πήγε για επική ανατροπή, αλλά η Γιουνάιτεντ τη «γλύτωσε» στο τέλος!

Ένα ματς, που μέχρι το 80ο λεπτό ήταν «σβηστό» και από το... πουθενά πήρε «φωτιά»! 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όλα έδειχναν πως θα φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» από το Tottenham Hotspur Stadium. Ωστόσο, η Τότεναμ στα τελευταία λεπτά έκανε την ανατροπή και ήταν έτοιμη να «πανηγυρίσει» εκείνη.  

Όμως, το τελικό αποτέλεσμα «κρίθηκε» από το... κεφάλι του Ματίας Ντε Λιχτ, που έκανε το 2-2 (08/11), στο ματς που «άνοιξε» την αυλαία για την 11η αγωνιστική της Premier League!

Ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο κυλούσε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα... πατήματά τους.  

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη πραγματικά καλή της ευκαιρία μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 32’ ο Αμάντ Ντιαλό έκανε μία σέντρα και ο Μπράιαν Εμπουεμό με κεφαλιά σκόραρε για το 1-0.  

Σε ένα 45λεπτο, όπου δύσκολα θα πίστευε κανείς πως θα έχουμε γκολ. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε. Αυτό οφειλόταν -κατά κύριο λόγο- στην Τότεναμ.  

Τα «σπιρούνια» πήραν την μπάλα στα πόδια τους και δημιούργησαν την πρώτη καλή τους στιγμή στο 54’. 

Ο Κριστιάν Ρομέρο προσπάθησε με έναν περίτεχνο τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο Σεν Λάμενς τού είπε «όχι».  

Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι ο Βέλγος τερματοφύλακας φώναξε «παρών». Ο Ζοάο Παλίνια απείλησε αλλά ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απομάκρυνε. 

Στο 63’ η Τότεναμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπρέναν Τζόνσον ήταν εκτεθειμένος.  

Όλα έδειχναν πως η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κοντά, αλλά τα «σπιρούνια» από το... πουθενά βρήκαν δύο γκολ και έβαλαν «φωτιά» στο ματς!  

Στο 84’ ο Μάτις Τελ, με ένα όμορφο τέρμα έφερε την αναμέτρηση στα «ίσα»! 

Λίγο αργότερα, η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίν έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, για να πάρει και πάλι το προβάδισμα, αλλά ο Μπέντζαμιν Σέσκο δεν μπόρεσε να σκοράρει.  

Κι ας μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε με 10 και δέχτηκε γκολ στο 90+1’ από τον Ριτσάρλισον!  

Ωστόσο, η ανατροπή είχε και «απάντηση»! Ο Ματίας Ντε Λιχτ στο 90+6' με κεφαλιά έκανε το 2-2 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα ματς που μέχρι το 80’ έδειχνε πως δεν θα έχει ιδιαίτερες συγκινήσεις.  

Διονύσης Καλαϊζής