Επιστολή στη FIFA ο υπουργός Αθλητισμού

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την επιθυμία της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να φορέσουν παπαρούνες στις φανέλες οι παίκτες των «τριών λιονταριών» και την αντίστοιχη άρνηση της FIFA να το επιτρέψει, πήρε ο Χιου Ρόμπερτσον. Ο υπουργός Αθλητισμού της Αγγλίας ζήτησε από τη FIFA να αλλάξει γνώμη.  



Επιστολή στη FIFA ο υπουργός Αθλητισμού

Δείτε Ακόμη

Ο ρόλος της παπαρούνας ως σύμβολο μνήμης και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει

 

Η επιστολή του Χιου Ρόμπερτσον στη FIFA με το αίτημά του για να φορεθούν οι παπαρούνες στις φανέλες των Άγγλων διεθνών στα φιλικά παιχνίδια με Ισπανία και Σουηδία:

«Σας γράφω για να στηρίξω τα αιτήματα των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Αγγλίας και της Ουαλίας για να φορέσουν οι ποδοσφαιριστές των εθνικών μας ομάδων την παπαρούνα στις φανέλες τους. Κατανοούμε και σεβόμαστε τις επιταγές της FIFA για την απαγόρευση χρήσης πολιτικών, θρησκευτικών και εμπορικών συμβόλων στις φανέλες. Δεν θέλουμε να εναντιωθούμε σε αυτό. Ωστόσο το κοινό αίσθημα στη Βρετανία είναι ιδιαίτερα έντονο για το εν λόγω ζήτημα απόδοσης φόρου τιμής στους πεσόντες για την πατρίδα και την ελευθερία. Δεν είναι θέμα θρησκείας και πολιτικής. Το να φοράς την παπαρούνα είναι ένδειξη περηφάνιας και είναι σαν να φοράς τη φανέλα της εθνικής». 

TAGS: