Η Αταλάντα πήρε ευρωπαϊκό, αλλά στην Πρέμιερ θα ήταν… 17η σε συγκεκριμένη λίστα!

Ξεκάθαρα εντυπωσιακό. Και έργο του επίμονου 66χρονου ποδοσφαιρανθρώπου που βρίσκεται στον πάγκο της. Η Αταλάντα πήρε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, με δεδομένα που σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ θα την τοποθετούσαν… στη 17η θέση!  



Η Αταλάντα πήρε ευρωπαϊκό, αλλά στην Πρέμιερ θα ήταν… 17η σε συγκεκριμένη λίστα!

Κόντρα στο μυαλό του Τσάμπι Αλόνσο, την καθοδήγηση του Τσάκα και τις «φλόγες» του Βιρτζ, το κλαμπ από το Μπέργκαμο έκανε το μεγάλο μπαμ. Ο Λούκμαν έμεινε στα βιβλία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ιστορίας με το χατ-τρικ, ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πανηγύρισε τον ευρωπαϊκό τίτλο στην πρώτη του παρουσία σε τέτοιο τελικό στην καριέρα του και η Αταλάντα δίνει συνέχεια στις μέρες ευτυχίας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι πως οι «μπεργκαμάσκι» έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια από τον κίνδυνο υποβιβασμού, να περιηγηθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τώρα να κατακτήσουν και τίτλο. Και όλα αυτά τα κατάφεραν με έναν ετήσιο μέσο όρο μισθών προς τους παίκτες, κοντά στα 45 εκατομμύρια.

Για να το πάμε κοντά στα δικά μας δεδομένα, ξέρετε σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ ποια θέση θα καταλάμβανε στη σχετική λίστα η ομάδα από τη Λομβαρδία; Τη… 17η!

Ναι, με μισθούς λίγο πιο πάνω από την Μπρέντφορντ, η Αταλάντα πήρε το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

Οι «bees» έχουν ετήσιο ποσό στα 39 εκατομμύρια και κάτω από την ομάδα του Φρανκ βρίσκεται μονάχα η Μπέρνλι (38 εκατ.), η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (28 εκατ.) και η Λούτον (24 εκατ.)…

Κώστας Ζάλιαρης