Ο Ιεανάτσο «αναβίωσε», ο Σον είχε δει το… Σίτι – Λέστερ του 2019: Λίβερπουλ και Άρσεναλ ΔΕΝ θα ξεχάσουν εύκολα! (vid)

Τρομερή ευκαιρία, αδιανόητη στιγμή, ο Σον δεν κάνει το 1-1 για την Τότεναμ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και οι «πολίτες» απέχουν μία νίκη από το τέταρτο, συνεχόμενο πρωτάθλημα. Επικό! Παράλληλα, η χαμένη ευκαιρία του Νοτιοκορεάτη θυμίζει κάτι από το… 2019. Κάτι από Ιεανάτσο, Λίβερπουλ και «κούρσα τίτλου», με την Άρσεναλ να αντιλαμβάνεται πλήρως εκείνα τα συναισθήματα, προ πενταετίας!



Ο Ιεανάτσο «αναβίωσε», ο Σον είχε δει το… Σίτι – Λέστερ του 2019: Λίβερπουλ και Άρσεναλ ΔΕΝ θα ξεχάσουν εύκολα! (vid)

Έχουμε φτάσει στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το σκορ παραμένει 1-0 υπέρ των «πολιτών» και οι Λονδρέζοι χρειάζονται ένα γκολ για να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Προφανώς και δεν τους αρκεί η ισοπαλία, ώστε να μην επιτρέψουν στην Άστον Βίλα να βγει στο Champions League. Η ελπίδα όμως, «πεθαίνει» τελευταία. Πρέπει να ισοφαρίσουν και μετά να «κυνηγήσουν» την ολική ανατροπή στον χρόνο που απομένει.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα μοιάζει να μην ψάχνει δεύτερο γκολ. Να συμβιβάζεται με το τέρμα του Χάαλαντ και να θέλει απλώς να μείνει το ματς στο 1-0. Κάνει ένα λάθος ο ασταθής, σε ολόκληρο το παιχνίδι, Ρούμπεν Ντίας. Κλέβει ο Τζόνσον και ο Χέουνγκ Μιν Σον απέχει απλώς ένα τετ-α-τετ, από το να κάνει δύο πράγματα: να ισοφαρίσει για την Τότεναμ και να… αποθεωθεί από τον κόσμο της Άρσεναλ, που ζητά απλώς ένα γκολ της «συμπολίτισσας».

Βρίσκεται απέναντι από τον Ορτέγκα και ο χρόνος μοιάζει να έχει «παγώσει». Αστοχεί. Πλασάρει πάνω στον γκολκίπερ της Σίτι και πέντε λεπτά μετά, διαμορφώνεται το τελικό αποτέλεσμα, χάρη σε πέναλτι – γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η ιστορία τελειώνει. Το πρωτάθλημα απέχει 90 λεπτά από το να «βαφτεί» για τέταρτη, διαδοχική φορά στα… γαλάζια. Η ιστορία αυτή όμως θυμίζει στον κόσμο της Λίβερπουλ, ό,τι έζησαν και εκείνοι τη σεζόν 2018-19.

Τότε που η ομάδα τους έφτασε τους 97 βαθμούς, έκανε μία ήττα όλη τη χρονιά, αυτή από τη Σίτι, αλλά οι «πολίτες» πήραν τον τίτλο, με έναν πόντο παραπάνω. Πού κρίθηκε το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν; Σε μία χαμένη ευκαιρία του Κελέσι Ιεανάτσο.

Ο Βινσέντ Κομπανί είχε ανοίξει το σκορ, με ένα αλησμόνητο σουτ, για τη Μάντσεστερ Σίτι, και η Λέστερ βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει. Ο Ιεανάτσο είχε τεράστια ευκαιρία, αλλά πλάσαρε πολύ άουτ, με την μπάλα να βρίσκεται στο «καλό» του πόδι, το αριστερό. Μοιάζει με μία ιστορία που αναβίωσε, πέντε χρόνια μετά. Και ξανά, η στιγμή της… σεζόν, είναι ευνοϊκή για τη Μάντσεστερ Σίτι, «καίγοντας» τις ελπίδες της Άρσεναλ τώρα, όπως και της Λίβερπουλ τότε!

Δημήτρης Μανάκος