Ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρει την Premier League η Λίβερπουλ; Τον… βρήκε ο Κλοπ! (vid)

Τον μοναδικό τρόπο να κατακτήσει την Premier League η Λίβερπουλ συζήτησε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με την Άστον Βίλα ο Γιούργκεν Κλοπ, υπό την προϋπόθεση η ομάδα του να συγκεντρώσει έξι βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια της!



Ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρει την Premier League η Λίβερπουλ; Τον… βρήκε ο Κλοπ! (vid)

Επί της ουσίας, μιλάμε για μία «κούρσα» για δύο στην Premier League. Τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ. Και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ο λόγος; Διότι αμφότερες ήταν εξαιρετικά σοβαρές στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, την στιγμή που η Λίβερπουλ έκανε «γκέλες» και έθεσε τον εαυτό της εκτός διεκδίκησης. Ήρθε η ήττα από την Κρίσταλ Πάλας, αυτή από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», έκανε την εμφάνισή της και η ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Λονδίνου.

Άμεση συνέπεια αποτέλεσε το γεγονός να μείνουν οι «κόκκινοι» στους 78 βαθμούς και στο -5 από την Άρσεναλ, τη στιγμή που οι «πολίτες» ακολουθούν με έναν βαθμό και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Μαθηματικά, υπάρχει ακόμη τρόπος να πάρει η Λίβερπουλ τον τίτλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ τον παρέθεσε στη συνέντευξη Τύπου… γελώντας και ξεκαθάρισε προφανώς πως αυτό είναι αδύνατον. Για να πάρει λοιπόν την Premier League η ομάδα του, πρέπει και η Σίτι και η Άρσεναλ να χάσουν τα παιχνίδια που τους απομένουν!

Να ηττηθεί δηλαδή η πρώτη από την Φούλαμ, την Τότεναμ και τη Γουέστ Χαμ, και να «πάθουν» το ίδιο οι «κανονιέρηδες» από Γιουνάιτεντ και Έβερτον. Απίθανο…

Δημήτρης Μανάκος