«Τζουντ, διάλεξε»: Γιατί η Ντόρτμουντ θα πάρει περισσότερα χρήματα αν ΧΑΣΕΙ στον τελικό του Champions League;

Κατακτά το Champions League και πληρώνεται. Χάνει στον τελικό του «Wembley» και χάνει ακόμη περισσότερα. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ περιμένει και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πρέπει να κάνει την… επιλογή του!



«Τζουντ, διάλεξε»: Γιατί η Ντόρτμουντ θα πάρει περισσότερα χρήματα αν ΧΑΣΕΙ στον τελικό του Champions League;

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν απέχει διόλου από την πραγματικότητα. Πρωταγωνίστρια σε αυτήν είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Champions League, την 1η Ιουνίου, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα βάλει στα ταμεία της και το οικονομικό έπαθλο των 20 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, αν η Μπορούσια σηκώσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα ανταμειφθεί αδρά για το κατόρθωμά της.

Παρά ταύτα, τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε μία win – win περίπτωση. Διότι ακόμη και αν ηττηθεί, πάλι θα βάλει χρήματα στα ταμεία της. Και παραδόξως, θα είναι περισσότερα από όσα θα λάβει αν θριαμβεύσει! Τι εννοούμε με αυτό;

Πρόκειται για το deal των δύο ομάδων για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ. Και αυτό γιατί, όταν το περασμένο καλοκαίρι ο γερμανικός σύλλογος πούλησε τον 20χρονο σταρ στη «Βασίλισσα», ανάμεσα στους όρους της συμφωνίας υπήρχε και ένα ποσό που θα έδιναν οι Μαδριλένοι στην Ντόρτμουντ σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League!

Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πέντε παραπάνω από αυτά που θα έπαιρναν οι Βεστφαλοί σε περίπτωση που έκαναν δικό τους το τρόπαιο. Συνεπώς, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θα… επιλέξει τι ακριβώς θα αποκομίσει από το ταξίδι στο «Wembley» η πρώην ομάδα του!

Δημήτρης Μανάκος