Γκρανίτ Τσάκα, τι μαγικά πράγματα ζεις φέτος στη never-say-die Λεβερκούζεν! (vids)

Το έκαναν ξανά. Και πανηγύρισαν ίσως περισσότερο και από τον τίτλο της Bundesliga. Κάτι παραπάνω ήξερε ο Γκρανίτ Τσάκα όταν έδειχνε στους συμπαίκτες του να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στο 2-0 της Ρόμα. Ο Ελβετός είναι ο «εγκέφαλος». Και μπορεί ακόμα κι εκείνος ν’ αδυνατεί να εξηγήσει όσα συμβαίνουν φέτος.  



Γκρανίτ Τσάκα, τι μαγικά πράγματα ζεις φέτος στη never-say-die Λεβερκούζεν! (vids)

Έφτιαξε 10 φάσεις στο open play στον επαναληπτικό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στους «τζιαλορόσι». Η Λεβερκούζεν έχανε τις ευκαιρίες και οι Ρωμαίοι βρέθηκαν με δυο γκολ μπροστά ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Το σύνολο του Τσάμπι Αλόνσο φέτος έχει αποφασίσει να γράψει μέχρι και το τελευταίο κεφάλαιο, την πιο σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία. 49 ματς δίχως ήττα και συνεχίζει! Και θα δώσει πια και το «παρών» στον μεγάλο τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

 

 

Απομένουν ακόμα 4 παιχνίδια μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν για τις «ασπιρίνες»! Στο 90’ + 7’ της εντός έδρας ρεβάνς με τη Ρόμα, σημειώθηκε το 17ο φετινό γκολ της Λεβερκούζεν από τη συμπλήρωση των 90’ και μετά. Είναι αδιανόητο. Είναι τρελό. Είναι μη ρεαλιστικό. Είναι κάτι εξωπραγματικό. Είναι κάτι που ούτε στα παραμύθια δεν μπορεί να συμβεί, ούτε στο… Playstation! 16 γκολ από το 90’ και μετά!

Και ουδείς σταματά σε αυτή τη Λεβερκούζεν, όσο υπάρχουν έστω και μερικά δευτερόλεπτα στα οποία μπορεί ν’ αλλάξει κάτι. Αυτό έμαθαν, σε αυτό μυήθηκαν, με αυτό πορεύονται μέχρι το φινάλε. Δεν είναι τυχαίο που όταν η ομάδα του Ντε Ρόσι είχε προηγηθεί προσωρινά με 2-0 το βράδυ της Πέμπτης, οι Τσάκα και Τσάμπι Αλόνσο έδειχναν σε όλους να προσπαθήσουν να μη χαλάσει το μυαλό τους. Να συνεχίσουν όπως θα το έκαναν στο 0-0. Να παραμείνουν πιστοί στο πλάνο.

 

 

Το αυτογκόλ του Μαντσίνι στο 82’ και το τέρμα του Στάνισιτς στο 90’ + 7’ έκαναν την Μπάγερ Λεβερκούζεν την ομάδα με το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην Ευρώπη! Και οι πανηγυρισμοί πλέον σε κάθε αναμέτρηση που περνά και στην οποία αποφεύγεται η ήττα, είναι πιο έντονοι και από τη στιγμή που η ομάδα στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Μοναδικό, ανεπανάληπτο, αξιοθαύμαστο, ομάδα για χειροκρότημα, ένα λαμπερό σημείο αναφοράς στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης