Εκείνο το παιδί έγινε… ήρωας: Όταν ο Χοσέλου ζητούσε δημόσια «παράνομο link» για να δει αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ήταν 22 ετών, αγωνιζόταν στην Καστίγια, δεν είχε περάσει ακόμη από τη Στόουκ και τη Νιούκαστλ, αλλά ήταν φανατικός υποστηρικτής της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» έπαιζε τότε, ο Χοσέλου δεν είχε τρόπο να δει το παιχνίδι της. Και δημόσια ζητούσε ένα «παράνομο» link. Ο ίδιος άνθρωπος που αποτελεί… viral στον ποδοσφαιρικό πλανήτη σήμερα, μετά την επική πρόκριση επί της Μπάγερν Μονάχου, στον τελικό του Champions League!



Εκείνο το παιδί έγινε… ήρωας: Όταν ο Χοσέλου ζητούσε δημόσια «παράνομο link» για να δει αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης!

Λίγες ώρες έχουν περάσει μόνο μετά την επική πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία. Μία ακόμη «βασιλική» πρόκριση, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να βρίσκεται πίσω στο σκορ στον ημιτελικό μέχρι και το 88ο λεπτό, αλλά στο 91’ να την βλέπει κανείς να επικρατεί με 2-1 και να απέχει μόνο μερικές καθυστερήσεις, από το να βρεθεί στον 6ο της τελικό Champions League, τα τελευταία 11 χρόνια.

Στο 88’ ο Χοσέλου έχει ισοφαρίσει σε 1-1 και στο 91’, ο Ρίντιγκερ γύρισε την μπάλα, μετά από πάσα του Νάτσο, και ο Χοσέλου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για έναν… αντισυμβατικό ήρωα. Πόσοι να το περίμεναν άλλωστε; Ουδείς! Και ας πρόκειται για ένα παίκτη που σκοράρει με τη μεγαλύτερη συχνότητα φέτος στον θεσμό, ενώ έχει παίξει περισσότερα από 100 λεπτά, συγκριτικά με κάθε άλλον.

Παρά ταύτα, του αξίζει στον απόλυτο βαθμό. Διότι το παιδί που ήταν το 2012, θα είναι πολύ υπερήφανο για αυτό που κατάφερε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Τότε που αγωνιζόταν ακόμη στην Καστίγια και δεν είχε βρεθεί στη Στόουκ και τη Νιούκαστλ. Βράδυ, στο σπίτι με τους δικούς τους, να ζητάει δημόσια στο Twitter ένα «παράνομο» link, προκειμένου να θαυμάσει την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης.

Και 12 χρόνια αργότερα, ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μιλά για αυτόν, με τον Χοσέλου να είναι ο βασικότερος λόγος που ο Κάρλο Αντσελότι φτάνει τους έξι τελικούς καριέρας, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο…

Δημήτρης Μανάκος