Μία «ιστορική» παραμονή, που δεν συγκρίνεται με άλλη: Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ κέρδισε τον… χρόνο και νέους οπαδούς! (vids)

Τι έκανε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ; Πού βρισκόταν μέχρι και την 13η αγωνιστική της Championship και πώς σώθηκε, συγκεντρώνοντας 53 βαθμούς; Αδιανόητο επίτευγμα, που φέρει «φαρδιά – πλατιά» την «υπογραφή» του Ντάνι Ρολ!



Μία «ιστορική» παραμονή, που δεν συγκρίνεται με άλλη: Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ κέρδισε τον… χρόνο και νέους οπαδούς! (vids)

Το πρωτάθλημα της Championship ολοκληρώνεται. Ο πιο εντυπωσιακός «μαραθώνιος» του 21ου αιώνα είναι γεγονός. Τα δεδομένα πλέον έχουν διαμορφωθεί στον απόλυτο βαθμό.

Η Λέστερ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχει επιστρέψει στην Premier League, έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της, ενώ η Ίπσουιτς την ακολουθεί, μετά την επικράτησή της με 2-0 επί της Χάντερσφιλντ, και γυρνά έπειτα από 22 έτη.

Στην εξάδα βρίσκονται η Λιντς, η Σαουθάμπτον, η Γουέστ Μπρομ και η Νόριτς, ενώ οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι η Ρόδεραμ, η Χάντερσφιλντ και η Μπέρμιγχαμ. Κέρδισε η τελευταία τη Νόριτς με 1-0, αλλά το αρνητικό για αυτήν ήταν πως τόσο η Πλίμουθ, όσο και η Μπλάκμπερν με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πήραν επίσης από τρεις βαθμούς.

Συνεπώς, η Μπέρμιγχαμ υποβιβάστηκε με 50 βαθμούς. Ναι, έχετε δίκιο. Πρόκειται για ένα θέμα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Αλλά πώς να μην αναφερθείς σε αυτό το «έπος»;

Στη συζήτησή μας τώρα… Τι κατάφερε η ομάδα του Ντάνι Ρολ φέτος και για ποιον λόγο πανηγυρίζει την παραμονή της στην κατηγορία, σαν να είναι άνοδος στην Premier League;

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Διότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τον πλέον χείριστο τρόπο. Ο Χίσκο Μουνιόθ βρισκόταν στον πάγκο της στα πρώτα 12 παιχνίδια. Δεν κέρδισε ούτε ένα και «μοιραία», αυτός απολύθηκε, αφήνοντας την ομάδα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Τον διαδέχθηκε ο Ντάνι Ρολ, αλλά ο κόσμος που υποστηρίζει το club δεν έβλεπε πώς η κατάσταση αυτή μπορεί να ανατραπεί. Και εν τέλει, συνέβη. Η πρώτη νίκη έλαβε χώρα στην 14η στροφή της σεζόν, με αντίπαλο τη Ρόδεραμ. Και έκτοτε, ξεκίνησε μία πορεία… εξάδας, με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ να ολοκληρώνει τη χρονιά στους 53 βαθμούς και την 20η θέση.

Η σωτηρία της δεν μπορεί να συγκριθεί με καμίας άλλης ομάδας, ιστορικά στην Championship. Ποτέ πριν άλλωστε, είχε κάνει την εμφάνισή του ένας σύλλογος, που δεν θα κέρδιζε στις 13 πρώτες αγωνιστικές και θα σωνόταν. Πλην της εκπληκτικής Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που μέσα σε οκτώ μήνες, «κέρδισε» τον χρόνο και «έφτιαξε» καινούργιους οπαδούς!

Δημήτρης Μανάκος