Αυτή είναι η άμυνα που θέλει ο Σλοτ στη Λίβερπουλ: Οι δύο μεταγραφές, ο Φαν Ντάικ και η… τριάδα!

Η τετράδα θα γίνει… τριάδα, η Λίβερπουλ θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θα πλαισιωθεί από δύο νέους ποδοσφαιριστές. Ο Άρνε Σλοτ έρχεται και η εικόνα των «κόκκινων» από τη μέση και πίσω, θα είναι ολότελα διαφορετική!



Αυτή είναι η άμυνα που θέλει ο Σλοτ στη Λίβερπουλ: Οι δύο μεταγραφές, ο Φαν Ντάικ και η… τριάδα!

Μία εντελώς διαφορετική αμυντική λειτουργία αναμένεται να δημιουργήσει ο Άρνε Σλοτ στη Λίβερπουλ τη νέα αγωνιστική περίοδο και αυτό γίνεται αντιληπτό από τα αγγλικά δημοσιεύματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε πόσο πολύ «πονάει» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην άμυνά της. Έχει βρεθεί 16 φορές πίσω στο σκορ φέτος σε επίπεδο Premier League και αν υπάρχει… μόνο ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσει, τότε σίγουρα είναι αυτό.

Τι σκέφτεται να κάνει λοιπόν ο νέος προπονητής των «κόκκινων»; Να αλλάξει το σύστημα και να έχει τρεις ποδοσφαιριστές στα στόπερ, με τον Αλεξάντερ Άρνολντ και τον Άντι Ρόμπερτσον να καλύπτουν ολόκληρη την πλευρά.

Το ερώτημα που «γεννάται» φυσικά αφορά το ποιοι θα αποτελέσουν την τριάδα πίσω από τη μεσαία γραμμή, με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για δύο μεταγραφές που θα πλαισιώσουν τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Για τον πρώτο γράψαμε πριν από μερικές ώρες. Ο λόγος για τον Λουτσάρελ Χερτράουντα.

Αγωνίζεται και στα δύο άκρα της άμυνας, έχει παίξει και ως σέντερ μπακ, μετρά έξι γκολ και τέσσερις ασίστ φέτος στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του φέτος και αποτελεί αδυναμία του Άρνε Σλοτ.

Την ίδια ώρα, υπάρχει ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που έχουν ξεχωρίσει στο «Άνφιλντ» και αυτός είναι ο Μαρκ Γκέχι της Κρίσταλ Πάλας. Εξαιρετικά σταθερός, με γεμάτη σεζόν και σημαντικό πλεονέκτημά του το γεγονός πως γνωρίζει την αγγλική πραγματικότητα.

Μένει να δούμε αν τα εν λόγω δημοσιεύματα έχουν ρεαλιστική βάση και αν φυσικά είναι στα πλάνα του Άρνε Σλοτ να αλλάξει πλήρως τον σχηματισμό της Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος