Η Λίβερπουλ κουβαλάει από πέρυσι την… πιο κακή της συνήθεια

Μέχρι κάποιο σημείο της επέτρεψε να συμπεριληφθεί στην κουβέντα για τον τίτλο, όμως, φαίνεται πως τώρα πια οι ελπίδες ελαχιστοποιήθηκαν. Η πιο κακή συνήθεια της άμυνας των «κόκκινων» κόστισε πολύ ακριβά φέτος, αλλά δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία και… δεν διορθώθηκε.  



Η Λίβερπουλ κουβαλάει από πέρυσι την… πιο κακή της συνήθεια

Ναι, υπήρξαν τραυματισμοί. Ναι, έπρεπε φέτος να πάρουν χρόνο συμμετοχής και πιτσιρικάδες για να καλύψουν κενά και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων στην ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

Ναι, θα συμβούν και λάθη, θα έρθουν και άτυχες στιγμές, θα υπάρξουν και μέρες που θα σημειωθεί μπλακ-άουτ. Ωστόσο, η Λίβερπουλ έχει μια πολύ κακή συνήθεια και δεν φρόντισε από πέρυσι να τη διορθώσει.

Μαζί και με το παιχνίδι απέναντι στην Έβερτον, έχει δεχθεί πρώτη γκολ από αντίπαλο σε 15 διαφορετικά ματς πρωταθλήματος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! Πέρυσι το έπαθε σε 16 αναμετρήσεις!

Την περασμένη σεζόν είδε και τη Νιούκαστλ να την προσπερνά χάνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ, φέτος, στην τελευταία χρονιά του Κλοπ, φαίνεται πως χάνεται το πρωτάθλημα. Και ασφαλώς οι ευθύνες μοιράζονται ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, αλλά… πάει πολύ για ομάδα τέτοιου επιπέδου και τέτοιων στόχων, να πρέπει να σκαρφαλώσει συνεχώς το βουνό όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Κώστας Ζάλιαρης