Η διαφορά τερμάτων είναι ένας… έξτρα βαθμός: Το ρεκόρ της Άρσεναλ και το σενάριο ισοβαθμίας!

Είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων που έχει καταφέρει να «χτίσει» ιστορικά η Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League. Μοιάζει πραγματικά με… έξτρα βαθμό. Και αν οι «κανονιέρηδες» κάνουν το απόλυτο στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια τους, τότε δεδομένα θα περιμένουν έστω και με ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι. Διότι ναι, είναι ρεαλιστικό το σενάριο μίας ισοβαθμίας. Και γιατί αυτή να μην είναι… τριπλή;



Η διαφορά τερμάτων είναι ένας… έξτρα βαθμός: Το ρεκόρ της Άρσεναλ και το σενάριο ισοβαθμίας!

Θα ειπωθεί πολύ, θα γραφτεί ακόμη περισσότερο, θα γίνει όλο ένα και πιο αποδεκτό. Η Άρσεναλ είναι η κορυφαία αγγλική ομάδα, εντός του 2024, και τα αποτελέσματά της «μιλούν» από μόνα τους.

Μετρά 12 νίκες σε 14 αναμετρήσεις της Premier League, έχει μείνει στη «λευκή» ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει ηττηθεί μόνο από την Άστον Βίλα, στο «σπίτι» της με 2-0. Δικαίως λοιπόν, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους 77 πόντους που έχει συγκεντρώσει το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, να του εξασφαλίζουν πως στην χειρότερη των περιπτώσεων, αν η Μάντσεστερ Σίτι πάρει τα ματς που της υπολείπονται, αυτό θα βρίσκεται στην 2η θέση!

Αν οι «κανονιέρηδες» κάνουν το απόλυτο στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια τους και οι «πολίτες» ακριβώς το ίδιο, σε εύρος έξι αναμετρήσεων, τότε οι δεύτεροι παίρνουν τον τίτλο. Αν όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα χάσει μόλις δύο βαθμούς, με μία ενδεχόμενη ισοπαλία, τότε θα έχουμε ισοβαθμία μεταξύ τους.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Λίβερπουλ. Κερδίζει «απόψε» την Έβερτον, φτάνει τους 77 πόντους, ισοβαθμεί με την Άρσεναλ και αναμένει. Το ερώτημα που χρίζει απάντησης φυσικά, είναι τι θα συμβεί αν και οι τρεις ισοβαθμήσουν στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου…

Έχουμε απάντηση και είναι σχεδόν… δεδομένη! Ο τίτλος θα πάει στην Άρσεναλ, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, λόγω της διαφοράς τερμάτων της. Είναι αδιανόητο αυτό που πράττουν οι «κανονιέρηδες» με το +56 που παρατηρεί κανείς στα γκολ τους, να μην έχει λάβει χώρα ποτέ, σε επίπεδο Premier League!

Ποτέ δεν είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο, την στιγμή που η Λίβερπουλ έχει +43 και η Μάντσεστερ Σίτι +44, με ένα και δύο παιχνίδια λιγότερα αντίστοιχα. Αυτό το ξεκάθαρο πλεονέκτημα της Άρσεναλ λοιπόν, μοιάζει να λογίζεται ως ένας… έξτρα βαθμός. Η λογική λέει πως θα διατηρηθεί. Και αν αυτό πράγματι συμβεί, τότε όλοι θα περιμένουν ένα απλό «στραβοπάτημα» της Μάντσεστερ Σίτι!

Δημήτρης Μανάκος