Τον έδιωξαν δυο φορές, αλλά τώρα στην Τσέλσι θ’ αναπολούν τον Μουρίνιο

Η ντροπιαστική «πεντάρα» από την Άρσεναλ και η απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι οπαδοί της Τσέλσι, μαζί και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, κάνει οδυνηρή την ανάμνηση των επιτυχιών που βίωναν οι «μπλε» κάθε φορά που αντιμετώπιζαν τους «κανονιέρηδες»…  



Τον έδιωξαν δυο φορές, αλλά τώρα στην Τσέλσι θ’ αναπολούν τον Μουρίνιο

Όσο ο Πορτογάλος βρισκόταν στον πάγκο των «μπλε» του Λονδίνου, φρόντιζε ώστε οι «γείτονες» και ο Αρσέν Βενγκέρ να μη μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.

Είναι αξέχαστη η κόντρα του Ζοσέ Μουρίνιο με τον Αλσατό κόουτς, όταν ο άλλοτε special one είχε χαρακτηρίσει… special στις αποτυχίες τον συνάδελφό του.

Βέβαια, μερικά χρόνια αργότερα οι δυο τους τα βρήκαν και πλέον τα λένε σε απόλυτα φιλικό κλίμα στα τηλεοπτικά πλατό. Ο Ζοσέ είχε συνηθίσει την Τσέλσι να κυριαρχεί κόντρα στην Άρσεναλ. Με τον Μουρίνιο στον πάγκο, οι «μπλε» μετρούσαν μόλις 1 ήττα σε 15 ματς!  

Η τελευταία πεντάδα των ντέρμπι των δύο λονδρέζικων κλαμπ, έχει βρει 4 φορές νικητές τους «κανονιέρηδες» και ήδη έχουν καταγραφεί περισσότερες ήττες για την Τσέλσι απ’ όσες μέτρησε ο «Μου» συνολικά στην προπονητική του καριέρα!

Μαζί και με το πέρασμα από τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο εκ των κορυφαίων προπονητών στον κόσμο μέτρησε μονάχα 3 αρνητικά αποτελέσματα σε 23 συναντήσεις!

Κώστας Ζάλιαρης