Αδιανόητο τείχος από την Άρσεναλ – Δεν επιτρέπει καν επαφές με την μπάλα στην περιοχή της!

Το μηδέν παθητικό το βράδυ του Σαββάτου στο «Μολινό» ήταν η πιο φυσιολογική εξέλιξη βάσει της απίθανης αμυντικής λειτουργίας της Άρσεναλ. Το θέμα δεν είναι απλώς ότι ελαχιστοποιεί τους κινδύνους προς την εστία της, αλλά απαγορεύει ρητά ακόμα και την κυκλοφορία της μπάλας στη μεγάλη περιοχή!  



Αδιανόητο τείχος από την Άρσεναλ – Δεν επιτρέπει καν επαφές με την μπάλα στην περιοχή της!

Οι «κανονιέρηδες» για την ώρα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το 2-0 επί της Γουλβς, έχοντας φυσικά παιχνίδι περισσότερο και από τη Σίτι που αγωνιζόταν στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και από τη Λίβερπουλ που κοντράρεται το απόγευμα της Κυριακής με τη Φούλαμ.

Η ομάδα του Αρτέτα αντέδρασε ιδανικά μετά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έφυγε από την έδρα των «λύκων» με όλους τους βαθμούς και ο τρόπος που οχύρωσε την άμυνά της είναι τέτοιος που μπορεί ν' αποδειχθεί καθοριστικός για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Και δεν είναι μονάχα τα έξι σερί εκτός έδρας παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ. Είναι και το γεγονός πως υψώνει τέτοιο αμυντικό τείχος που εκμηδενίζει τις πιθανότητες να φτιάξουν κάτι καλό οι αντίπαλοι.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Γουλβς κατάφερε να κάνει μόλις 6 επαφές με τη μπάλα στην περιοχή της Άρσεναλ, όπως το είχε κάνει και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες του Αρτέτα ολοκλήρωσαν το Σαββατιάτικο παιχνίδι με 24 τελικές και 53 επαφές στο «κουτί» των γηπεδούχων.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης