Σε αυτό το σημείο, ήταν πραγματικά αδύνατο για τη Λίβερπουλ...

Η μεγάλη ανατροπή που φάνταζε πιθανή όταν στο 7ο λεπτό ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα, ήταν απλά ένα σενάριο που θα έμενε στη φαντασία του κόσμου της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» σε αυτό το σημείο της σεζόν όπου παρουσιάζονται προβληματικοί και προβληματισμένοι, αποχαιρέτησαν το Γιουρόπα Λιγκ στα προημιτελικά. Ναι μεν επιβλήθηκαν 1-0 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο, αλλά το 3-0 της ομάδας του Γκασπερίνι στο «Άνφιλντ» καθιστούσε απαγορευτικό τ' όνειρο...  



Σε αυτό το σημείο, ήταν πραγματικά αδύνατο για τη Λίβερπουλ...

Βλέποντας τον Σαλά στο 7ο λεπτό να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, προφανώς το μυαλό όλων πήγε σε ακόμα μια ηρωική ανατροπή από τη Λίβερπουλ. Ήταν βαρύ το 3-0 του Άνφιλντ πριν από μια εβδομάδα, όμως, αυτό το κλαμπ, αυτοί οι παίκτες και ειδικά ένα τέτοιο ξεκίνημα, μπορούσαν να κάνουν τα πάντα. Η εικόνα του επαναληπτικού προημιτελικού ήταν τέτοια που ήταν λογικό για τον κόσμο ν' απορεί για το σπουδαίο αποτέλεσμα της Αταλάντα στο αγγλικό λιμάνι την περασμένη Πέμπτη.

Η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στο Μπέργκαμο, ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ το πήρε πάνω του όντας ο παίκτης με τις περισσότερες επαφές και τις περισσότερες προσπάθειες για να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι «κόκκινοι» δεν είχαν αυτή την τρομερή έφεση στις τελικές, όπως το συνηθίζουν. Ο Σαλάχ πέρα από το πέναλτι δεν κατάφερε κάτι άλλο, έχασε απίθανη ευκαιρία στο 39' έχοντας να νικήσει μονάχα τον αντίπαλο γκολκίπερ και ως αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Οι Νούνιεζ, Έλιοτ και Ζότα πέρασαν στο παιχνίδι μήπως και συνεισφέρουν με τα δυο γκολ που έψαχνε η αγγλική ομάδα, αλλά ήταν μάταιο. Ο αποκλεισμός σήμανε και το φινάλε των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Γιούργκεν Κλοπ στην ιστορία της θητείας του στον πάγκο της Λίβερπουλ, με το σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να κυνηγά πλέον με μανία - όσο είναι εφικτό αυτό - τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. 

Κώστας Ζάλιαρης