Αν η ποδοσφαιρική τρέλα και ο ρομαντισμός είχαν εικόνες, θα ήταν ο πανηγυρισμός του Γκίλχριστ (vid)

Τσέλσι από μικρό παιδάκι. Με τσαγανό και σθένος που έχει αποθεωθεί ακόμα και από τον Τζον Τέρι. Ένας αμυντικός που βίωσε στον απόλυτο βαθμό το συναίσθημα ενός οπαδού που σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Ο Άλφι Γκίλχριστ πρόσφερε μια από τις ρομαντικές στιγμές στο φετινό πρωτάθλημα.  



Αν η ποδοσφαιρική τρέλα και ο ρομαντισμός είχαν εικόνες, θα ήταν ο πανηγυρισμός του Γκίλχριστ (vid)

Ο 20χρονος δεξιός μπακ των «μπλε» του Λονδίνου πέρασε στο ματς απέναντι στην Έβερτον με αλλαγή στο 80ο λεπτό παίρνοντας τη θέση του Γκουστό και βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα δυο λεπτά αργότερα!

Έτρεξε στην περιοχή για να έχει παρουσία από δεξιά, ο Τσίλγουελ έκανε το διαγώνιο σουτ από την απέναντι πλευρά, ο Πίκφορντ απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στον Γκίλχριστ που με μονοκόματο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

Ο τρόπος που πανηγύρισε φανέρωνε και τα έντονα συναισθήματά του. Άρχισε να τρέχει, να γλιστράει στα γόνατα, να χτυπάει το σημαιάκι του κόρνερ και να καταλήγει στις αγκαλιές των οπαδών στη γωνία. Ήθελε να γίνει ένα με τον κόσμο.

Να πάει και να γευτεί την αποθέωση των υποστηρικτών του κλαμπ, ανάμεσα στους οποίους θα βρισκόταν κι εκείνος αν δεν είχε καταφέρει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην ομάδα που λατρεύει.

Οι εικόνες από τον πανηγυρισμό του είναι ο συνδυασμός τρέλας και αγάπης για τη φανέλα και το σήμα στο σημείο της καρδιάς…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης