Μια υπέροχη ιστορία για το «trust the process»: Η Ρέξαμ τολμά να ονειρεύεται!

Απανωτές άνοδοι στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος. Μια ομάδα που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και θαυμαστές. Και δεν έχει να κάνει μονάχα με τον... Χολιγουντιανό αέρα που πνέει εκεί. Το πρότζεκτ της Ρέξαμ εμπνέει, συγκινεί, διδάσκει και επιτρέπει σε όλους τα όνειρα. Ακόμα κι αυτά που θα την παρουσιάσουν... στην Πρέμιερ!  



Μια υπέροχη ιστορία για το «trust the process»: Η Ρέξαμ τολμά να ονειρεύεται!

Μια τετραετία που έχει αλλάξει τα πάντα γύρω από τη Ρέξαμ. Ένα σωματείο που έχει ανέβει πολλά επίπεδα κι όλα αυτά χάρη σε μια σκέψη, σε μια τολμηρή απόφαση που πήρε πρώτος ο Ρομπ ΜακΈλενι και τη μεταβίβασε και στον Ράιαν Ρέινολντς ώστε να κάνουν αυτό το «ταξίδι» παρέα.

Το ξεκίνησαν με ρομαντισμό. Είναι από εκείνες τις εκδοχές της ιστορίας που πάντα μετράμε λίγο περισσότερο όταν έρχονται αντίστοιχα επιτεύγματα. Και τα δύο αφεντικά της Ρέξαμ ήξεραν ότι ίσως κι εκείνοι, ήθελαν περισσότερο να το διασκεδάζουν. Και πλέον η βάρκα που τους μεταφέρει σε πιο... απότομα νερά στο επαγγελματικό επίπεδο, είναι γεμάτη ελπίδα. Και όνειρα. Μέχρι τέλους. Μέχρι... το ταβάνι. Γιατί, ποιος δεν θα ήθελε να τους δει στην Πρέμιερ Λιγκ; 

 

 

«Αν κάποιος μου έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι θα έφτανα σε σημείο να κλαίω από χαρά για μια ομάδα στη Βόρεια Ουαλία και για το ποδόσφαιρο, τότε θα ήταν... ο ΜακΈλενι» έγραψε ο κατά κόσμον, Deadpool, στα social media λίγο μετά την εξασφάλιση της δεύτερης διαδοχικής ανόδου της ομάδας που τη νέα σεζόν θα βρεθεί στη LeagueOne.

 

 

Από εκείνο το... σωτήριο έτος του 2020, όταν στα τέλη της πιο περίεργης χρονιάς στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας λόγω του Covid, μέχρι και φέτος, η Ρέξαμ έχει γίνει... case study.

Οι Ρέινολντς και ΜακΈλενι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο, ανέλαβαν ένα μικρό σωματείο που συμπάθησαν και για το οποίο με την αγάπη της τοπικής κοινότητας άρχισαν να κάνουν σχέδια και όλα αυτά αρχίζουν και τους επιστρέφονται με τις επιτυχίες που καταγράφονται στον αγωνιστικό χώρο.

 

 

Βέβαια, επειδή καμία ιστορία δεν έχει μόνο ευχάριστες εξελίξεις, ήθελε και την υπομονή όλο αυτό το πρότζεκτ. Τον Φλεβάρη του 2021 ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Ρέξαμ και οι πρώτες δειλές προσπάθειες για άνοδο δεν ευδοκίμησαν.

Τον Μάιο του 2022 η ομάδα ηττήθηκε στους ημιτελικούς της National League από την Γκρίμσμπι με 5-4 στην παράταση, ενώ, ηττήθηκε και στο FA Trophy, στον τελικό από την Μπρόμλεϊ. Εκείνες οι απογοητεύσεις ήταν το... λάφυρο για ό,τι θα ερχόταν στη συνέχεια.

 

 

Για πρώτη φορά στα 159 χρόνια ιστορίας της, η Ρέξαμ πανηγυρίζει διαδοχικές ανόδους, με την αρχή να γίνεται τον Απρίλη του 2023.

Τότε ανεβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες με την εκπληκτική συγκομιδή των 111 βαθμών που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά των αγγλικών πρωταθλημάτων στις πέντε κατηγορίες της πυραμίδας.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλη του 2024, νέοι πανηγυρισμοί. Νέα δάκρυα συγκίνησης. Νέο αίσθημα δικαίωσης και περηφάνειας. Η Ρέξαμ διαλύει 6-0 τη Φόρεστ Γκριν και ανεβαίνει στη LeagueOne, όπου θα την καμαρώνει όλος ο κόσμος από τη νέα σεζόν.

 

 

Κάθε επιτυχία θέλει και την αντίστοιχη προσπάθεια. Ο μόχθος δεν σταματά. Δικαιώνεται στο φινάλε με τέτοιες μεγάλες στιγμές, αλλά πλέον αρχίζουν τα πολύ πιο δύσκολα. Αυτή η ομάδα, όμως, έχει κάτι. Ζει τις πιο ευχάριστες στιγμές και μέρες της ιστορίας της. Και είτε αντέξει στο χρόνο, είτε όχι, θα υπάρχει να μας θυμίζει τη μαγεία που προσφέρει στο άθλημα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης