Αν η Σίτι φτάσει μέχρι και τον τελικό, θα καταρρίψει ένα τρομερό επίτευγμα από τον Σερ Άλεξ!

Το 3-3 με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη αποτέλεσε το 22ο κατά σειρά παιχνίδι της Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ δίχως ήττα. Η διαδρομή μέχρι τον μεγάλο τελικό του Λονδίνου και ένα πιθανό repeat, θα σημάνει και ένα τρομερό επίτευγμα που μόνο ο Σερ Άλεξ είχε να επιδείξει και ίσως οι «πολίτες» να το κάνουν και πιο εντυπωσιακό!    



Αν η Σίτι φτάσει μέχρι και τον τελικό, θα καταρρίψει ένα τρομερό επίτευγμα από τον Σερ Άλεξ!

Οι «πολίτες» βρέθηκαν να μαζεύουν την μπάλα από τα δίχτυα τους σε ένα δίλεπτο με τα τέρματα των Καμαβινγκά και Ροντρίγκο στο 12’ και το 14’ του πρώτου προημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της Τρίτης.

Η αντίδραση με τα φοβερά γκολ των Φόντεν και Γκβάρντιολ μπορούσε να οδηγήσει και σε μια σπουδαία νίκη, αλλά ο Βαλβέρδε με δική του «ζωγραφιά» το απέτρεψε αυτό.

Η ισοπαλία αποτέλεσε το 22ο διαδοχικό ματς της Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ δίχως αρνητικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το σερί, φυσικά, υπάρχει και η πρώτη, ιστορική κατάκτηση του τροπαίου, στον τελικό της Πόλης κόντρα στην Ίντερ.

Αν η αρμάδα του Πεπ φτάσει μέχρι το τέλος, θα έχει παίξει άλλα τέσσερα παιχνίδια. Αν το καταφέρει αυτό, θα έχει ξεπεράσει τα 25 παιχνίδια δίχως ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ από τον Σεπτέμβρη του 2007 έως τον Μάιο του 2009.

Σ’ εκείνο το σερί, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κατακτήσει τον τίτλο του 2008 στη Μόσχα και είχαν ηττηθεί στον αμέσως επόμενο στη Ρώμη, από την Μπαρτσελόνα.

Η Σίτι δεν έχει απλά την ευκαιρία να «ματσάρει» εκείνη την επίδοση, αλλά και να την ξεπεράσει, αλλά και να κατακτήσει και δεύτερη φορά το τρόπαιο, στο πιο ιδανικό σενάριο!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης