Αδιανόητο: Τα xGoals της Σίτι προκαλούν… σοκ βλέποντας το τελικό 3-3 (vid)

Το ένα γκολ ήταν καλύτερο απ’ το άλλο. Και πιο δύσκολο απ’ το κάθε προηγούμενο. Η Σίτι έφυγε από τη Μαδρίτη με το ισόπαλο 3-3 κόντρα στη Ρεάλ, αλλά ο δείκτης των xGoals της ήταν τέτοιος που αναδεικνύει πόσο παντελώς απροσδόκητες ήταν οι στιγμές κατά τις οποίες οι «πολίτες» έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα.  



Αδιανόητο: Τα xGoals της Σίτι προκαλούν… σοκ βλέποντας το τελικό 3-3 (vid)

Προημιτελικός με δύο ανατροπές, έξι γκολ, φοβερή εξέλιξη, ένα «Μπερναμπέου» με κλειστή οροφή και στη μεγάλη εικόνα ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι ένα ματς για τη φάση των «8».

Κι όμως, η τύχη και οι συνθήκες ευνόησαν τρομερά τις ομάδες που σκόραραν με φοβερές προσπάθειες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δείκτης των xGoals για τους «μερένγκες» ήταν στο 1,16 κυρίως λόγω της φάσης με τον Ροντρίγκο, αφού τα τέρματα των Καμαβινγκά και Βαλβέρδε ήταν σπάνιας ομορφιάς και μεγάλης δυσκολίας.

Από την πλευράς της, η Σίτι είχε… 0,59 xGoals! Ούτε ένα γκολ ολόκληρο δεν θα έπρεπε να έχει πετύχει βάσει των πιθανοτήτων για την τοποθέτηση, το σημείο, την άμυνα, την απόσταση και όλους τους λόγους που εξετάζει η συγκεκριμένη κλίμακα. Κι όμως, σκόραρε τρις!

Τόσο το πανέξυπνο σουτ του Μπερνάρντο στο 2’ από τη στατική φάση, όσο και οι «κεραυνοί» των Φόντεν και Γκβάρντιολ πραγματικά… δεν μπαίνουν κάθε μέρα!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης