Αυτός ο Φόντεν μπορεί να πάρει τη Σίτι στις πλάτες του! (vid)

«Αισθάνθηκα απλά την ιδανική επαφή» είπε. Η «οβίδα» που εξαπέλυσε στο «Μπερναμπέου» έδωσε συνέχεια στα εκπληκτικά γκολ που πετυχαίνει ο Φιλ Φόντεν το τελευταίο διάστημα. Και στα 23 του, ο Φιλ Φόντεν παρουσιάζει στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον κόσμο της Σίτι την πιο ώριμη ποδοσφαιρική εκδοχή του, κάνοντας μέχρι και τον Τιερί Ανρί να τον χαρακτηρίσει... πυλώνα για τους τρεμπλούχους!   



Αυτός ο Φόντεν μπορεί να πάρει τη Σίτι στις πλάτες του! (vid)

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός είναι μοναδική περίπτωση. Ιδιαίτερη. Ξέρει ότι θέλει να παίζει κεντρικά και ότι του πηγαίνει περισσότερο να βρίσκεται σε σημεία που να έχει καλό οπτικό πεδίο προς την εστία.

Ο Πεπ δεν του κάνει κάθε φορά τη χάρη και ανάλογα με την περίσταση και τις ανάγκες, τον τοποθετεί και στις πτέρυγες. Δεν του αρέσει αυτό, αλλά… κάνει και τα δικά του. Όπως και στο ματς με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», όπου έκανε κίνηση κεντρικά και εξαπέλυσε το τρομερό αριστερό σουτ για το προσωρινό 2-2 στον επικό πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φόντεν ίσως να μην γνωρίζει κι εκείνος ποια είναι η θέση την οποία θα δηλώνει στα επίσημα ποδοσφαιρικά έγγραφα. Ούτε αμιγώς εξτρέμ είναι, ούτε αμιγώς χαφ, ούτε «καθαρό» 8-10άρι, ούτε επιθετικός. Είναι … κάτι απ’ όλα!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γκουαρδιόλα τον χαίρεται και με το παραπάνω, απολαμβάνει το πείσμα του ποδοσφαιριστή του που γκρίνιαξε ακόμα και τη στιγμή που έγινε αλλαγή παρά τις ενοχλήσεις που είχε αναφέρει ότι αισθανόταν και αναδείχθηκε MVP του εκπληκτικού 3-3 της Τρίτης.

Είναι στα καλύτερά του. Και τώρα δικαιώνει και τον Καταλανό κόουτς, αλλά και τον εαυτό του για την υπομονή που έκαναν αμφότεροι και την επιμονή που επέδειξε ο ποδοσφαιριστής τα προηγούμενα χρόνια ώστε να πάρει κύριο ρόλο, όταν θα ήταν απόλυτα έτοιμος…

«Θεωρώ ότι όταν ο Χάαλαντ χάνεται στα ματς ή όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι τραυματίας και δεν παίζει, ο Φόντεν μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και το δείχνει» σχολίασε ο Τιερί Ανρί για τον Άγγλο και προφανώς είναι παράσημο τέτοια λόγια από έναν τέτοιο άνθρωπο του ποδοσφαίρου...

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης