Συγκλόνισε ο Ζεσούς, ταυτίστηκε ο κόσμος: «Η Άρσεναλ να πάρει πρωτάθλημα και να του το… αφιερώσει!»

Μία τρομερή δήλωση του Γκαμπριέλ Ζεσούς συγκίνησε τον κόσμο της Άρσεναλ και με σχόλια των φίλων της στο Twitter, έγινε αντιληπτό αυτό που ζητούν: να πάρουν πρωτάθλημα οι «κανονιέρηδες» και να το αφιερώσουν στον Βραζιλιάνο, που παίζει και… πονάει.



Συγκλόνισε ο Ζεσούς, ταυτίστηκε ο κόσμος: «Η Άρσεναλ να πάρει πρωτάθλημα και να του το… αφιερώσει!»

Πρόκειται για ένα ερώτημα που πολλοί κατά καιρούς έχουν θέσει… Για ποιον λόγο ο Γκαμπριέλ Ζεσούς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μία σειρά αγώνων; Γιατί παίζει, τραυματίζεται, λείπει, επιστρέφει και πάντα υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στην απόδοσή του;

Του τέθηκε ξανά αυτή η ερώτηση, στη συνέντευξη Τύπου της Άρσεναλ για την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου και εκείνος θέλησε να το εξηγήσει. Τοποθετήθηκε ξεκάθαρα. Μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα που έχει στο γόνατο, την αποκατάστασή του και όσα βιώνει.

Είπε πως δεν θυμάται την τελευταία φορά που αγωνίστηκε και εν συνεχεία, δεν πονούσε. Παρόλα αυτά, το ότι περνάει έναν τόσο δύσκολο τραυματισμό, με επέμβαση να έχει μεσολαβήσει, και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Άρσεναλ, έκανε τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί του. Και πολλοί φίλοι των «κανονιέρηδων» ζήτησαν στο Twitter το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια και μία ιδιαίτερη… αφιέρωση στον Βραζιλιάνο «μαχητή» τους!

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς:

«Δεν θυμάμαι την τελευταία μέρα που έπαιξα ποδόσφαιρο χωρίς να πονάω.

Δεν θέλω να παραπονεθώ. Απλώς προσπαθώ να ηρεμώ τον πόνο, για να είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι. Ψυχολογικά, προσπαθώ να είμαι δυνατός, αυτό σκέφτομαι.

Εγώ προσωπικά δεν θέλω να μιλάω για τη φυσική μου κατάσταση όπως για το «τι πάει στραβά». Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, είχα αυτόν τον τραυματισμό στο γόνατό μου και ανάρρωσα πολύ καλά, αλλά είχα ίδιο τραυματισμό μετά την προετοιμασία. Έπειτα, έπρεπε να πάω να κάνω μία μικρή επέμβαση.

Μετά, αφού επέστρεψα, έπαιξα σαν τρία παιχνίδια στη σειρά, 90 λεπτά και με πόνεσε το γόνατο. Πονούσα πολύ. Κάτι τέτοιο, ο κόσμος δεν το ξέρει.

Απλώς προσπαθώ να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την Άρσεναλ όσο μπορώ. Δυστυχώς αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα αυτή τη σεζόν. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να μην τα έχω καθόλου!».

Δημήτρης Μανάκος