Το «διάβασμα» του Χάβερτς στα αντίπαλα στόπερ και το σπριντ στο χώρο (vid)

Προφανώς και του πιστώνεται μερίδιο στον πρωταθλητισμό της Άρσεναλ. Άλλωστε, έχει σκοράρει περισσότερες φορές από κάθε άλλη σεζόν. Και ο τρόπος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα απέναντι στην Μπράιτον, φανερώνει και τον τρόπο που καταφέρνει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό εκατοστό χώρου ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ.  



Το «διάβασμα» του Χάβερτς στα αντίπαλα στόπερ και το σπριντ στο χώρο (vid)

Ο Κάι Χάβερτς πέτυχε το 9ο τέρμα του για το φετινό πρωτάθλημα στη νίκη (3-0) των «κανονιέρηδων» στο Μπράιτον, το βράδυ του Σαββάτου.

Βρέθηκε στη μικρή περιοχή, έχοντας «τρυπώσει» ανάμεσα από τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του Ντε Τζέρμπι, αφού πρώτα είχε κάνει την κατάλληλη προεργασία. Τα αργά βήματα, η αντίληψη, η προσποίηση για το σπριντ και ο διασκελισμός για να φτάσει πρώτος στο γύρισμα που του έγινε.

Από το Φεβρουάριο και μετά έχει συμμετοχή σε 9 γκολ για την ομάδα του Αρτέτα, περισσότερα απ’ όσα είχε, δηλαδή, σε ολόκληρη την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όντας μέλος της Τσέλσι (συνεισφορά σε 8 τέρματα σε 35 ματς)!

Μπορεί να είναι… παρεξηγημένος, μπορεί να μην μπαίνει στις κουβέντες για τους πιο αποτελεσματικούς ποδοσφαιριστές της Λίγκας, όμως, κάνει τη δουλειά που πρέπει και φυσικά αποτελεί ισχυρό «όπλο» για τον Αρτέτα και τη γραμμή κρούσης της Άρσεναλ.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης