«Και αν αυτό κοστίσει ένα πρωτάθλημα; Ο αδιανόητος αριθμός των τελικών της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ!

Είχε τις διπλάσιες τελικές από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε 15 στο πρώτο ημίχρονο και 62 σε 180 αγωνιστικά λεπτά, σε δύο παιχνίδια στην Premier League. Αριθμοί – ρεκόρ για τη Λίβερπουλ, που δεν κέρδισε ποτέ φέτος τους «κόκκινους διαβόλους»!



«Και αν αυτό κοστίσει ένα πρωτάθλημα; Ο αδιανόητος αριθμός των τελικών της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ!

Παρακολουθήσαμε πραγματικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ένα ματς γεμάτο ευκαιρίες, καλές στιγμές, ανατροπή και νικήτρια την… Άρσεναλ, διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή οι «κανονιέρηδες» είναι πρώτοι στην ισοβαθμία.

Ωστόσο, αν δούμε τη μεγάλη εικόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ηττήθηκε φέτος τρεις φορές από τη Λίβερπουλ. Την απέκλεισε από το Κύπελλο με το επικό 4-3 στο «Ολντ Τράφορντ», την κράτησε στο «μηδέν» στο «Άνφιλντ» και αισίως, έμεινε στο 2-2 με την αντίπαλό της.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως, είναι το ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε συνολικά 62 τελικές προσπάθειες κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», σε 180 αγωνιστικά λεπτά πρωταθλήματος.

Καμία ομάδα, ποτέ, έχει «πιάσει» έναν ανάλογο αριθμό, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, στην ίδια σεζόν! Και όμως, η Λίβερπουλ δεν κέρδισε… ποτέ φέτος, σε τρία παιχνίδια, το σύνολο του Έρικ Τεν Χαγκ!

Δημήτρης Μανάκος