Ice cold Πάλμερ: Οπαδός της Γιουνάιτεντ, αλλά... τη διέλυε με τη φανέλα της Σίτι!

Υπάρχουν λόγοι που ο Κόουλ Πάλμερ πανηγυρίζει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Σαν να είναι απόλυτα παγωμένος. Και έχει να κάνει με τη νοοτροπία του. Δεν αγχώνεται ποτέ στο γήπεδο. Ακόμα κι αν κρέμονται όλοι από πάνω του για να σκοράρει στο 90' + 10'. Τα λόγια του πατέρα του για τον τρόπο με τον οποίο ως παιδί διέλυε την ομάδα της καρδιάς του, είναι ενδεικτικά!  



Ice cold Πάλμερ: Οπαδός της Γιουνάιτεντ, αλλά... τη διέλυε με τη φανέλα της Σίτι!

Ο Κόουλ Πάλμερ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής Τσέλσι. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο το κατάλαβε από την πρώτη τους συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι. Αισθάνθηκε τη χημεία. Είδε ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός τον εμπιστεύθηκε αμέσως.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής φέτος κάνει φοβερά πράγματα με την μπλε φανέλα και έχει αναδειχθεί στον πιο ανέλπιστο πρωταγωνιστή για τους «μπλε». Αποφάσισε ν' αφήσει τη Σίτι και τη δουλειά υπό τις οδηγίες του Πεπ, για να ρισκάρει και να εμπλακεί σε ένα νέο, αλλά απόλυτα δύσκολο πρότζεκτ. Και του βγήκε σε καλό.

Η ικανότητά του να διατηρεί χαμηλά τους παλμούς του, να εμπιστεύεται απόλυτα τον εαυτό του και τις δυνατότητές του, αλλά και ν' αφήνει στην άκρη το συναίσθημα είναι τα μεγαλύτερα «ατού» που μπορεί να επιδείξει.

 

 

Ο πανηγυρισμός του είναι ιδιαίτερος. Ice cold, που γράφουν και οι Άγγλοι. Γιατί όμως;

Δεν είναι απλά ότι μπορεί να σκοράρει πανεύκολα ένα πέναλτι σε ντέρμπι στο τελευταίο δευτερόλεπτο δίχως καν ν' αντιδράσει ο οργανισμός του στην κρισιμότατη στιγμή. Είναι γιατί όταν μπαίνει στο γήπεδο, φροντίζει να κάνει άψογα τη δουλειά του.

Ουδέποτε είχε κρύψει πως μικρός ήταν οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρ' όλα αυτά δεν είχε κανένα πρόβλημα να της προκαλέσει τεράστιο πόνο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με τα δυο γκολ στο 90' + 10' και το 90' + 11'.

 

 

Αντίστοιχα το έκανε και ως πιτσιρικάς, στα τμήματα υποδομής της Μάντσεστερ Σίτι. Αν και «κόκκινος διάβολος» από κούνια, οι «πολίτες» πρόσφεραν πολύ καλύτερα πράγματα για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή κι έτσι μαζί με τους γονείς τους αποφάσισαν να βάλει τη γαλάζια φανέλα.

«Κάτω από τη φόρμα της Σίτι πάντοτε φορούσε κάτι κόκκινο» είχε αναφέρει ο πατέρας του, όπως τονίζει η Daily Mail. Το μυστικό, όμως, κρύβεται αλλού. «Παρά το γεγονός πως ήταν οπαδός της Γιουνάιτεντ, κάθε φορά που έπαιζαν απέναντί τους στις ακαδημίες, τη διέλυε και δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό. Ποτέ δεν τον κράτησε πίσω το συναίσθημα».

Και κάπως έτσι, εν έτει 2024, έχει γίνει πια ο Ice Cold, Cole Palmer...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης