Απόφαση ελήφθη πριν τη Λίβερπουλ; «Μένει ο Τεν Χαγκ, αλλάζει ο ρόλος του στη Γιουνάιτεντ!»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χειρότερά της, ο κόσμος ζητά την αποχώρηση του Έρικ Τεν Χαγκ, αλλά ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ φημολογείται πως αποφάσισε: ο  Ολλανδός μένει, αλλά ο ρόλος του αλλάζει. Οι αρμοδιότητές του περιορίζονται και ο Νταν Άσγουορθ κρίνεται απαραίτητος. Δείτε τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά…



Απόφαση ελήφθη πριν τη Λίβερπουλ; «Μένει ο Τεν Χαγκ, αλλάζει ο ρόλος του στη Γιουνάιτεντ!»

Όλα βαίνουν λάθος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδιζε ένα παιχνίδι της Premier League στο 99ο λεπτό και ηττήθηκε εν τέλει. Είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα που μετρά 17 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις στην ίδια σεζόν. Έχει δεχθεί τις περισσότερες τελικές προσπάθειες σε βάρος της, εντός του 2024, από κάθε ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Απέχει εννέα βαθμούς από την 5η θέση και φαντάζει… πολύ δύσκολο να βρεθεί στο επόμενο Champions League, ακόμη και αν οι αγγλικές ομάδες επιτρέψουν σε έναν ακόμη να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο κόσμος έχει στραφεί κατά του Έρικ Τεν Χαγκ, αλλά η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Σε Τζιμ Ράτκλιφ φημολογείται πως έχουν πάρει την απόφασή τους. Ποια είναι αυτή; Να εξακολουθήσουν να πορεύονται με τον Ολλανδό προπονητή, αλλά να αλλάξουν το «status» του, από manager σε head coach… Τι σημαίνει αυτό;

Πως ο Έρικ Τεν Χαγκ θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά κάθε λογής μεταγραφική κίνηση ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα βρίσκεται στην ευχέρειά του. Ο Νταν Άσγουορθ που έρχεται από τη Νιούκαστλ θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο και ο Ολλανδός θα διαχειρίζεται το υλικό που έχει. Πρόκειται μάλιστα για μία επιλογή που… γνωρίζει, από την στιγμή που υπήρχε αυτή η δυνατότητα «αλλαγής», στο συμβόλαιο που υπέγραψε!

Από εκεί και πέρα, ας τονίσουμε πως και ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είναι ο προπονητής που δίνει μία λίστα μεταγραφών στη Μάντσεστερ Σίτι και αυτή γίνεται πράξη. Οι γύρω του «τρέχουν» το εν λόγω ζήτημα και αυτός απλώς δίνει την έγκρισή του. Αυτό θα συμβεί και με τον Έρικ Τεν Χαγκ, με τους Άγγλους όμως να διαβεβαιώνουν πως θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ»!

Δημήτρης Μανάκος