Τέλος οι αφαιρέσεις βαθμών; Τι είναι το Luxury Tax που συζητά η Πρέμιερ

Η Daily Mail έφερε στην επιφάνεια με αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις συζητήσεις που γίνονται ανάμεσα στα κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ, αναφορικά με τις ποινές που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά! Το σενάριο του luxury tax έρχεται να βοηθήσει όσες ομάδες τηρούν ευλαβικά τους κανονισμούς ή έχουν ανάγκη από ρευστό!  



Τέλος οι αφαιρέσεις βαθμών; Τι είναι το Luxury Tax που συζητά η Πρέμιερ

Οι Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τη διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος μετά τις αφαιρέσεις βαθμών που τους επιβλήθηκαν για παραβάσεις στους κανονισμούς βιωσιμότητας και κερδοφορίας.

Η Λέστερ είναι η επόμενη που ενημερώθηκε ότι επιβαρύνθηκε με κατηγορίες για τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε, ενώ φυσικά, υπάρχει και η τεράστια υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι με τις 115 κατηγορίες. Η περίπτωση των «πολιτών» είναι τέτοια που… τραβάει πολύ χρονικά, αφού είναι ό,τι πιο δύσκολο έχει κληθεί ν’ αντιμετωπίσει η κορυφαία Λίγκα της Ευρώπης.

Η Daily Mail φέρνει στην επιφάνεια συζητήσεις των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ για να μπει τέλος στις τιμωρίες αφαίρεσης βαθμών και να υιοθετηθεί ένα σύστημα με το οποίο μπορεί να βοηθηθεί ακόμα και το ίδιο το πρωτάθλημα.

Ποιο είναι αυτό; Το luxury tax. Τι είναι αυτό;

Μια διαδικασία κατά την οποία οι ομάδες που έχουν ξοδέψει πολύ περισσότερα από τα επιτρεπόμενα και έχουν παρουσιάσει μεγαλύτερες απώλειες από αυτές που ορίζουν οι κανονισμοί, θα καλούνται να πληρώνουν ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο.

Αυτό θα μπορεί να μοιράζεται είτε στα υπόλοιπα κλαμπ που προσαρμόζονται απόλυτα στους κανονισμούς και είναι άψογα, είτε να προσφέρονται σε ομάδες της EFL που θα έχουν βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο χρεωκοπίας ή σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες!

Το συγκεκριμένο σενάριο αναμένεται να συζητηθεί τον Ιούνιο και απαιτείται η θετική ψήφος 14/20 συλλόγων. Αυτή τη στιγμή και με βάση το δημοσίευμα, οι 17 ομάδες συμφωνούν!

Κώστας Ζάλιαρης