Το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία αγγλικής ομάδας: Η Μπράιτον «έσπασε» τα ταμεία, δεν υπολόγισε… καν τον Καϊσέδο!

Μία υπέροχη ομάδα, ένα τρομερά οργανωμένο σωματείο σε κάθε επίπεδο, ποδοσφαιρικό και μη. Ένα «νοικοκυρεμένο» σύνολο, που «μεγάλωσε» απότομα, έγινε υπολογίσιμα και «γράφει» τη δική του ιστορία, αναλογικά με το μέγεθός του. Η Μπράιτον κατέρριψε κάθε ρεκόρ αγγλικής ομάδας ως προς τα οικονομικά δεδομένα, και δεν υπολόγισε στα «κέρδη» της, τον Μόισες Καϊσέδο!



Το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία αγγλικής ομάδας: Η Μπράιτον «έσπασε» τα ταμεία, δεν υπολόγισε… καν τον Καϊσέδο!

Ένα τεράστιο επίτευγμα έγινε γνωστό πριν από μερικά λεπτά και αφορά αποκλειστικά την Μπράιτον και τον τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022-23, αναφορικά με τα οικονομικά της δεδομένα.

Τι θέλουμε να πούμε ακριβώς για την ομάδα του Τόνι Μπλουμ; Πως οι «γλάροι» ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά με καθαρό κέρδος, δίχως τους φόρους, που ξεπερνά τα 122 εκατομμύρια (122.8 για την ακρίβεια).

Το ποσό σας φαίνεται προφανώς τεράστιο και να γίνει ακόμη πιο αντιληπτό, αρκεί να σκεφτείτε πως το απόλυτο ρεκόρ κερδών σε μία αγωνιστική περίοδο, άνηκε στην Τότεναμ, το 2018. Τότε, ο Ντάνιελ Λίβι είχε καταφέρει να έχει έσοδα που έφταναν στα 113 εκατομμύρια, για να γίνει πλέον δεύτερος στη σχετική λίστα, χάρη στην υπέροχη διαχείριση της ομάδας του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όλων; Το γεγονός πως στα «καθαρά» κέρδη και τον ισολογισμό της Μπράιτον, δεν περιλαμβάνεται η πώληση – ρεκόρ του Μόισες Καϊσέδο στην Τσέλσι, αλλά και αυτή του Ρόμπερτ Σάντσες.

Ναι, είναι αδιανόητο το γεγονός πως η Μπράιτον έφτασε σε τέτοιου είδους αριθμούς, δίχως την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Premier League! Τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά, φέρει φυσικά ο CEO του club, Πολ Μπάρμπερ.

Ακόμη ένας άνθρωπος που ήθελε η Τσέλσι πριν από μερικούς μήνες, αλλά ο Τόνι Μπλουμ διατήρησε δίπλα του, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2030!

Δημήτρης Μανάκος