Να τη στριμώχνεις στα σχοινιά και ν' αντεπιτίθεται: Αυτή είναι η Λίβερπουλ!

Ξανά και ξανά και ξανά! Γιατί σημασία δεν έχει πόσες φορές θα «χτυπηθείς», αλλά πόσα «χτυπήματα» θα επιστρέψεις έχοντας καταφέρει να σηκωθείς ξανά. Και αυτό συνεχίζει να το ερμηνεύει με τον καλύτερο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο η Λίβερπουλ.  



Να τη στριμώχνεις στα σχοινιά και ν' αντεπιτίθεται: Αυτή είναι η Λίβερπουλ!

Πάλι ανατροπή. Πάλι πήρε βαθμούς έχοντας επιστρέψει από μειονεκτική θέση.

Αν και στην προκειμένη, στο παιχνίδι με την Μπράιτον στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ είδε τον Γουέμπλεκ να σκοράρει μόλις έπειτα από 87 δευτερόλεπτα παιχνιδιού. Υπήρχε… μια ολόκληρη αναμέτρηση μπροστά, για να ψάξει η ομάδα του Κλοπ τις απαντήσεις και να πάρει το κατάλληλο αποτέλεσμα προτού οι Σίτι και Άρσεναλ αναμετρηθούν μεταξύ τους στο Etihad.

Ένα γκολ πριν το ημίωρο, άλλο ένα στο δεύτερο ημίχρονο από τον Σαλάχ που έδειχνε να μη βρίσκεται και στην καλύτερή του μέρα. Και κάπως έτσι, ανατροπή, νίκη 2-1 και μοναξιά στην κορυφή. Και μαζί, σύνολο 26 βαθμών από καταστάσεις στις οποίες οι «κόκκινοι» έχουν βρεθεί να κυνηγούν στο σκορ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!

Η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου είναι εκείνη που θα μπορούσε ν’ απειλήσει την επίδοση της Λίβερπουλ με τα φετινά come-back που έχει πραγματοποιήσει.

Το σύνολο του Κλοπ, ωστόσο, περισσότερο από κάθε άλλον αντίπαλό του στο φετινό πρωτάθλημα, ακόμα κι αν βρίσκεται σε κατάσταση που έχει στριμωχτεί στα σχοινιά, όχι απλά δεν πέφτει στο καναβάτσο, αλλά να θριαμβεύει κιόλας!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης