Επιστροφή από την «κόλαση»: Ούτε τα μαθηματικά δεν έδιναν ελπίδα στη Νιούκαστλ για την ανατροπή!

Με το εις βάρος της 3-1, την εικόνα της ομάδας του Χάου και το St. James' Park που έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας, πραγματικά τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει τον κόσμο γι' αυτό που κατάφερε η Νιούκαστλ απέναντι στη Γουέστ Χαμ. Το έλεγαν και οι πιθανότητες νίκης που παρουσιάστηκαν από την επίσημη στατιστική υπηρεσία της Πρέμιερ Λιγκ...  



Επιστροφή από την «κόλαση»: Ούτε τα μαθηματικά δεν έδιναν ελπίδα στη Νιούκαστλ για την ανατροπή!

Θύμισε την κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης και της μαγικής ανατροπής που είχε κάνει στο «Μπερναμπέου» απέναντι στη Σίτι το 2022.

Η Νιούκαστλ και ο Χάρβεϊ Μπαρνς με εκπληκτικό τρόπο έφεραν τα πάνω – κάτω στην αναμέτρηση με τα «σφυριά» και πέταξαν στα σκουπίδια το 88% των πιθανοτήτων για τη νίκη των Λονδρέζων, όταν εκείνοι είχαν προηγηθεί στο σκορ με 3-1.

Με γκολ στο 45'+10' και στο 48ο λεπτό, η ομάδα του Μόγιες φάνηκε να κλειδώνει τη νίκη, αλλά στην Πρέμιερ Λιγκ τίποτα δεν τελειώνει αν δεν ... γραφτεί ένα μαγικό σενάριο.

Και αυτή τη φορά η μοίρα στάθηκε στο πλευρό της Νιούκαστλ για να κάνει το 4-3 και να επιστρέψει πραγματικά από την «κόλαση». Μόλις στο 2% υπολογιζόταν το ποσοστό των πιθανοτήτων να κάνει την ανατροπή. Δηλαδή... τίποτα. Απλά μια μικρή ελπίδα μέχρι να χαθεί κι αυτή. Κι όχι απλά δεν χάθηκε, αλλά γιγαντώθηκε και έλαμψε σε ένα τρελό μεσημέρι στο St. James' Park!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης