Αδιανόητο: Οι 13 φορές που ένα γκολ επηρέασε άλλη ομάδα, η μία ανακατάταξη και η… Νότιγχαμ Φόρεστ!

Η Λούτον βρισκόταν πάνω από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η Σέφιλντ στο -8 από την σωτηρία, η Μπέρνλι στο -5 και η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς προηγήθηκε πρώτη από όλες. Στο τέλος της 30ης αγωνιστικής όμως, είναι η χαμένη της υπόθεσης. Κερδισμένη η Νότιγχαμ, σε ένα «ρεσιτάλ» γκολ που άλλαζε διαρκώς τις θέσεις και την απόσταση μεταξύ τους!



Αδιανόητο: Οι 13 φορές που ένα γκολ επηρέασε άλλη ομάδα, η μία ανακατάταξη και η… Νότιγχαμ Φόρεστ!

Πρόκειται πραγματικά για μία επική αγωνιστική. Είναι πολύ εύκολο να το διακρίνει κάποιος. Ξεκίνησε με το απίθανο 4-3 της Νιούκαστλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ, παρά το γεγονός πως τα «σφυριά» βρίσκονταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 77ο λεπτό.

Και φτάσαμε στις αναμετρήσεις των 17:00. Σκόραραν όλες όσες έπαιξαν. Έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής, 25 γκολ αθροιστικά! Ήταν πραγματικά… επικό.

Αλλά για να το αντιληφθεί κανείς καλύτερα, αρκεί να μπει στη διαδικασία να μετρήσει, πόσες φορές ακριβώς επηρέασε το γκολ μίας ομάδας, μία άλλη που έχει τον ίδιο στόχο με αυτή. Και επειδή η «μάχη» για το πρωτάθλημα θα λάβει χώρα… αύριο τέτοια ώρα, «σήμερα» στρέψαμε την προσοχή μας σε όσα συνέβησαν στην «ουρά».

Είχαμε λοιπόν 13 τέτοιου είδους περιπτώσεις. Γκολ με ξεχωριστή σημασία, που άλλαζαν τη βαθμολογία μίας ομάδας και την απόστασή της από μία άλλη. Το «ρεσιτάλ» αυτό ξεκίνησε από τη Λούτον, καθώς έκανε το 1-0 στην έδρα της Τότεναμ στο 2ο λεπτό, και «έκλεισε» με το 3-3 της Φούλαμ απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Υπήρξε στιγμή που η Σέφιλντ ήταν ισόβαθμη με την Μπέρνλι στους 18 βαθμούς, αλλά η ισοφάριση της ομάδας του Μάρκο Σίλβα την «πλήγωσε».

Κερδισμένη πάντως, αναμφίβολα της αγωνιστικής, είναι σε κάθε περίπτωση η Νότιγχαμ Φόρεστ. Διότι με τη λήξη όλων των αναμετρήσεων, οι «κόκκινοι» του Νούνο Εσπιρίτο ήταν η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις που κινδυνεύουν πιο πολύ από όλες, που άλλαξαν θέση στην βαθμολογία.

Βρισκόντουσαν στην 18η θέση, πριν τη σέντρα της 30ης αγωνιστικής και πλέον, ξεπερνούν τη Λούτον στην ισοβαθμία. Αμφότερες έχουν από 22 βαθμούς, με την Μπέρνλι να απέχει τέσσερις πόντους από την 18η και την 17η θέση αντίστοιχα,. Στο -7 από τη σωτηρία η Σέφιλντ, η Έβερτον εξακολουθεί να μην αγχώνεται… πολύ, παρά την ήττα της με 2-1 από την Μπόρνμουθ στο «Βιτάλιτι»!

Δείτε πώς ξεκίνησε η 29η αγωνιστική της Premier League από την 17η θέση και κάτω:

17. Λούτον: 22

18. Νότιγχαμ Φόρεστ: 21

19. Μπέρνλι: 17

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 14

Αναλυτικά, όλες οι ανακατατάξεις στη βαθμολογία, κατά τη διάρκεια της 29ης αγωνιστικής της Premier League:

-Γκολ η Λούτον στο 2ο λεπτό. Μένει στην 17η θέση, αφήνει στο -3 τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που βρίσκεται στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας.

-Γκολ η Κρίσταλ Πάλας στο 11ο λεπτό. Μένει στην 18η θέση η Νότιγχαμ Φόρεστ, στο -4 από τη Λούτον, που κερδίζει με 1-0 την Τότεναμ.

-Γκολ η Τσέλσι στο 44ο λεπτό. Μένει στην 19η θέση η Μπέρνλι, στο -4 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που χάνει 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας.

-Γκολ η Μπέρνλι στο 48ο λεπτό. Μένει στην 18η θέση, μειώνει τη διαφορά από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στους τρεις βαθμούς, που χάνει με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας.

-Γκολ η Τότεναμ στο 51ο λεπτό. Ισοφαρίζει τη Λούτον, μένει 17η αυτή, στο +2 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που χάνει με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας.

-Γκολ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο 58ο λεπτό. Φτάνει στους 17 βαθμούς, μειώνει στον έναν από την Μπέρνλι, που είναι στο 1-1 με την Τσέλσι.

-Γκολ η Φούλαμ στο 63ο λεπτό. Ισοφαρίζει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την αφήνει στους 15 βαθμούς. Στο -3 από την Μπέρνλι, που είναι ισόπαλη με την Τσέλσι, με το ίδιο σκορ (1-1).

-Γκολ η Νότιγχαμ Φόρεστ στο 60ο λεπτό. Ισοφαρίζει σε 1-1 την Κρίσταλ Πάλας, ανεβαίνει στους 22 βαθμούς. Στο -1 από τη Λούτον, που επίσης είναι στο 1-1 με την Τότεναμ.

-Γκολ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο 68ο λεπτό. Ανεβαίνει ξανά στους 17 βαθμούς και είναι στο -1 από την Μπέρνλι, που έχει μείνει στο 1-1 με την Τσέλσι.

-Γκολ η Τσέλσι στο 78ο λεπτό. Πέφτει στους 17 η Μπέρνλι, ισόβαθμη με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που επικρατεί με 4-1 της Φούλαμ. Στο -5 αμφότερες από την 18η Νότιγχαμ Φόρεστ.

-Γκολ η Μπέρνλι στο 81ο λεπτό. Ισοφαρίζει σε 2-2 την Τσέλσι, είναι στο +1 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στο -4 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

-Γκολ η Τότεναμ στο 86ο λεπτό απέναντι στη Λούτον. Στους 22 πλέον η ομάδα του Έντουαρντς, ισόβαθμη με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Υστερεί στην ισοβαθμία, επιστρέφει στη ζώνη του υποβιβασμού.

-Γκολ η Φούλαμ στο 93ο λεπτό απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Πέφτει στους 15 βαθμούς η γηπεδούχος με το 3-3, στο -3 από την Μπέρνλι, που είναι στο 2-2 με την Τσέλσι.

 

Δημήτρης Μανάκος