Φαβορί για τη Λίβερπουλ ο Αμορίμ – Σε δύο πράγματα «κολλά» η διοίκηση, άλλος ένας στο τραπέζι!

Τσάμπι Αλόνσο… τέλος και τώρα τι; Δύο οι επιλογές που έχει η Λίβερπουλ, στην κορυφή της λίστας για διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ ο Αμορίμ. Δύο τα «προβλήματα» στο deal με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας, με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να βρίσκεται επίσης στη λίστα!



Φαβορί για τη Λίβερπουλ ο Αμορίμ – Σε δύο πράγματα «κολλά» η διοίκηση, άλλος ένας στο τραπέζι!

Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το ερχόμενο καλοκαίρι, ένα όνομα κυριαρχούσε σε κάθε συζήτηση, αναφορικά με τον διάδοχό του.

Και αυτό ήταν ξεκάθαρα το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο. Είναι εκπληκτική η δουλειά που έχει κάνει με την Μπάγερ Λεβερκούζεν, δεν έχει ηττηθεί ούτε μία φορά φέτος σε κάθε διοργάνωση, την οδηγεί στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, βρίσκεται στα προημιτελικά του Europa League.

Το παρελθόν του είναι «κόκκινο», θα ήταν αδύνατο τόσο η FSG, όσο και ο κόσμος, να μην τον έχουν στο μυαλό τους ως τον επόμενο που θα μπορούσε να μετακομίσει στο «Άνφιλντ». Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως πλέον αποτελεί παρελθόν. Ο Αλόνσο φημολογείται πως μένει στη Λεβερκούζεν και η Λίβερπουλ εξακολουθεί να μην έχει καταλήξει στον άνθρωπο που θα αναλάβει το club, από τον Ιούνιο και έπειτα.

Τα φαβορί πλέον είναι δύο και ο Αμορίμ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Είναι εξαιρετικό το έργο του με την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ξεπέρασε τα 200 ματς στον πάγκο της, είναι νέος και με «φρέσκιες» ιδέες. Δύο όμως είναι τα… προβλήματα. Το πρώτο αφορά το σύστημα που αρέσκεται να εφαρμόζει. Του αρέσει η τριάδα στην άμυνα, δεν θα έμοιαζε απίθανο να βλέπαμε στο «Άνφιλντ» τον Φαν Ντάικ, τον Κονατέ και τον Γκόμες στην τριάδα των στόπερ, με τον Άρνολντ και τον Ρόμπερτσον ως ακραία μπακ.

Το δεύτερο πρόβλημα έγκειται στην αποζημίωσή του. Προφανώς και είναι… μεγάλη. Φτάνει στα 17 εκατομμύρια, τρία δηλαδή λιγότερα από όσα κατέβαλλε η Τσέλσι στην Μπράιτον προ διετίας, για να κάνει τον Γκρέιαμ Πότερ την πιο ακριβή μεταγραφή προπονητή στην Premier League!

Αμέσως μετά τον Αμορίμ έρχεται ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Δύσκολα θα μείνει στους «γλάρους», υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του που του επιτρέπει να αποχωρήσει μόνο καλοκαίρι. Έχει εκφράσει την επιθυμία του πάντως κάποια στιγμή, μελλοντικά, να δουλέψει ξανά στην Ιταλία, με τη Νάπολι να φημολογείται πως αποτελεί… αδυναμία του!

Δημήτρης Μανάκος