Πρόεδρος της Τσέλσι για… τρία χρόνια ακόμη; Ο Μποέλι θα αποχωρήσει το 2027 χάρη σε έναν όρο!

Μπορεί ο Τοντ Μποέλι να αποτελεί τον ισχυρό άνδρα της Τσέλσι, όμως η αποχώρησή του από πρόεδρος του συλλόγου θα λάβει χώρα το 2027. Είναι «υποχρεωμένος» να το κάνει, κάθε ανάληψη της «ηγεμονίας» του club έχει ημερομηνία λήξης ανά μία πενταετία!



Πρόεδρος της Τσέλσι για… τρία χρόνια ακόμη; Ο Μποέλι θα αποχωρήσει το 2027 χάρη σε έναν όρο!

Ο Τόντ Μπόελι θα αφήσει τον ρόλο του προέδρου της Τσέλσι το 2027, όταν κάποιος από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες θα τον αντικαταστήσει!

Όπως αποκάλυψε η «Dailymail», στη συμφωνία για την αγορά του συλλόγου υπάρχει όρος που προβλέπει την αλλαγή προέδρου κάθε πέντε χρόνια, ενώ κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει το αξίωμα για δεύτερη διαδοχική πενταετία.

Αυτό σημαίνει πως ο Μποέλι, ο οποίος ανέλαβε την Τσέλσι προ διετίας από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, θα πρέπει να αποχωρήσει από την «κεφαλή» των Λονδρέζων, μετά από τριετία από… σήμερα.

Έτσι, κάποιος εκ των Φελιτσιάνο, Εγκμπαλι (διαχειρίζονται την Clearlake Capital στην οποία ανήκει το 61,5% των μετοχών), Βις ή Γουόλτερ θα τον αντικαταστήσει, με τον Μπόελι να έχει πάντως τη δυνατότητα να επιστρέψει, μετά το 2032!

Δημήτρης Μανάκος