Μπορεί να μείνει εντελώς εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω Ράτκλιφ η Γιουνάιτεντ;

Το θέμα με τους κανονισμούς της UEFA γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συλλόγων είναι τέτοιο που μέχρι το φινάλε της σεζόν θα κρατά τη Γιουνάιτεντ σε μεγάλη αγωνία για τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Πόσο πιθανό είναι να μείνει η ομάδα του Μάντσεστερ παντελώς εκτός ευρωπαϊκών τουρνουά, ακόμα κι αν κερδίσει «εισιτήριο» έστω για το Europa Conference League; 



Μπορεί να μείνει εντελώς εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω Ράτκλιφ η Γιουνάιτεντ;

Όλα ξεκινούν από την απόκτηση του 27,7% των μετοχών από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσει το ποσοστό στο 30% εφόσον διατεθούν τα επιπλέον 238 εκατομμύρια λίρες στο κλαμπ!

Φυσικά μεγαλομέτοχοι παραμένουν οι Γκλέιζερς και αυτοί είναι που κάνουν το απόλυτο κουμάντο.

Ο αγγλικός Τύπος συνεχίζει ν' ασχολείται με το ζήτημα των κανονισμών της UEFA γύρω από το ιδιοκτησιακό των ομάδων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ως γνωστόν υπάρχει ζήτημα με τα κλαμπ στην κεφαλή των οποίων βρίσκονται τα ίδια άτομα και θα πρέπει οι σύλλογοι αυτοί να μη συμμετέχουν στον ίδιο θεσμό. 

Η παρουσία του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο μετοχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ και ο ρόλος του ως επικεφαλής ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, έχει προκαλέσει αυτά τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα εμπόδια που εμφανίζονται, λόγω της εμπλοκής του στη Νις και της στάσης της UEFA που δεν προχώρησε σε διαφοροποίηση των προύποθέσεων συμμετοχής. 

Η Daily Mail αναλύει τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά τουρνουά της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όπου φυσικά θα έχουμε το ολοκαίνουργιο Τσάμπιονς Λιγκ και την πιθανή συμμετοχή 5ης ομάδας από την Αγγλία, αν τελικά η χώρα ξεπεράσει τη Γερμανία στην ειδική βαθμολογία.

Αστερίσκοι υπάρχουν πολλοί για ό,τι μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος της σεζόν και τις ευρωπαϊκές θέσεις που μπορεί να προκύψουν από την Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο, φαίνεται πως δημιουργείται ένα ακραίο σενάριο που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δουν οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» να εκτυλίσσεται μπροστά τους...

Ανάλογα με την έκβαση της σεζόν και ενδεχομένως με τους νικητές των εγχώριων Κυπέλλων - η Γιουνάιτεντ είναι στα ημιτελικά του FA Cup και μπορεί να ορίσει διαφορετικά τη μοίρα της, ενώ η Νις αποκλείστηκε στους «8» - οι δύο ομάδες μπορούν να βρεθούν στη λήξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς με μια θέση για το Europa Conference League.

Σε αυτή την περίπτωση, αν η γαλλική ομάδα έχει καταφέρει να τερματίσει σε καλύτερη θέση στη Λίγκα και κατακτήσει το προνόνιο της Ευρώπης στην 3η τη τάξει διοργάνωση, τότε εκείνη παίρνει το «εισιτήριο» και το σύνολο του Τεν Χαγκ μένει εκτός!

Κώστας Ζάλιαρης