Τι έκανε… πάλι ο Μαγκουάιρ; Δύο στιγμές που δεν εξηγούνται, τυχερή η Αγγλία με τη Βραζιλία! (vids)

Είναι φιλικό. Πώς μπορείς να γίνεις… viral σε ένα Αγγλία – Βραζιλία, δίχως κάποια σημασία. Και όμως, αν είσαι ο Χάρι Μαγκουάιρ, έχεις τον τρόπο!



Τι έκανε… πάλι ο Μαγκουάιρ; Δύο στιγμές που δεν εξηγούνται, τυχερή η Αγγλία με τη Βραζιλία! (vids)

Για ακόμη μία φορά, ακόμη και αν συζητάμε απλώς για ένα φιλικό παιχνίδι, ο Χάρι Μαγκουάιρ «κατάφερε» να αποτελέσει θέμα συζήτησης στην Αγγλία.

Ξεκίνησε βασικός στο ματς με τη Βραζιλία και δεν έπεισε. Δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αυτό αποτελεί πρόβλημα, αλλά υπήρξαν δύο στιγμές, για τις οποίες ο αγγλικός Τύπος θεωρεί, πως δεν πρόκειται για θέμα «φόρμας». Αλλά για θέμα… μυαλού. Παρότι στην πρώτη προφανώς και δεν φέρει ευθύνη.

Η μία εξ΄ αυτών λοιπόν, έλαβε χώρα λίγα λεπτά προτού ο Κάιλ Γουόκερ αποχωρήσει με τραυματισμό. Πρόλαβε την μπάλα στο πλασέ του Βινίσιους πάνω στη γραμμή, πήγε να απομακρύνει και αυτή βρήκε πάνω στον στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος δεν κοιτούσε καν τον συμπαίκτη του.

Η δεύτερη φάση, η οποία επί της ουσίας, προκάλεσε και την πλειοψηφία των αντιδράσεων, έγινε στο 41’. Τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, σε μία πραγματικά ανύποπτη στιγμή, ο Μαγκουάιρ επέλεξε να μην απομακρύνει, να μην γυρίσει την μπάλα πίσω, αλλά να κάνει ντρίμπλα πάνω στον Ροντρίγκο.

Αχρείαστη κίνηση και σκέψη, έχασε την κατοχή, ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και αστόχησε. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, ο Χάρι Μαγκουάιρ το «έκανε» ξανά!

Δημήτρης Μανάκος