Πού είναι χαμένος ο Λάβια; Μονίμως βασικός… στο ιατρικό δελτίο της Τσέλσι

Το καλοκαίρι έγινε ολόκληρος χαμός. Aπέρριψε τη Λίβερπουλ – όπως το έκανε και ο Καϊσέδο – προκειμένου να παίξει στην Τσέλσι. Παρουσιάστηκε ως μια μεγάλη νίκη των «μπλε». Αρκετούς μήνες μετά, ο παίκτης… αγνοείται και το όνομά του βρίσκεται μονάχα στο ιατρικό δελτίο της ομάδας του!  



Πού είναι χαμένος ο Λάβια; Μονίμως βασικός… στο ιατρικό δελτίο της Τσέλσι

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μέσα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει φέτος, έχει και μια τεράστια δικαιολογία που αφορά στους τραυματισμούς των παικτών και τις απουσίες τις οποίες έχει κληθεί να διαχειριστεί όλο αυτό το διάστημα.

Κι αν ο κόσμος νόμιζε πως ο πιο άτυχος ήταν ο Ενκουνκού που ναι μεν μετρά ορισμένες συμμετοχές, παρά το γεγονός πως στην πρώτη του σεζόν στους «μπλε» συνεχώς έρχεται αντιμέτωπος με ατυχίες, τι να πει και ο Ρομέο Λάβια!

Ο νεαρός μέσος μετακινήθηκε στο Λονδίνο από τη Σαουθάμπτον έναντι 62 εκατομμυρίων ευρώ και έχει εμφανιστεί μόλις μια φορά στο κοινό της ομάδας του! Ήταν στον πάγκο στην εκτός έδρας ήττα από τη Γουλβς στις 24/12, έπαιξε για κάτι περισσότερο από μισή ώρα στο 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 27/12 και… τέλος!

Νέος τραυματισμός και νέα εξαφάνιση! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στην Τσέλσι δεν έχουν οριοθετήσει την επιστροφή του από τότε και φυσικά δεν μπορεί ακόμα να προπονηθεί κανονικά!

Μαζί του, οι Ρις Τζέιμς, Γουέσλεϊ Φοφανά, και Γουέσλεϊ Ουγκοτσούκου είναι από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές της Τσέλσι, αλλά η περίπτωση του Λάβια είναι από εκείνες που θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βάλουν την ταμπέλα της αποτυχημένης μεταγραφής στην ομάδα του.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης