Όταν οι φίλοι της Άρσεναλ κατάλαβαν πως ο Ζορζίνιο θέλει να μείνει: «Έρχεται η… ανανέωση!» (vid)

Ο Ζορζίνιο θέλει να μείνει, η Άρσεναλ τον εκτιμά πολύ, ο Μικέλ Αρτέτα τον χρησιμοποιεί συστηματικά. Και ο κόσμος είχε καταλάβει από το βράδυ της πρόκρισης με την Πόρτο, πως ο Ιταλός θα συνεχίσει στο «Έμιρεϊτς»!



Όταν οι φίλοι της Άρσεναλ κατάλαβαν πως ο Ζορζίνιο θέλει να μείνει: «Έρχεται η… ανανέωση!» (vid)

Μπορεί το συμβόλαιο του Ζορζίνιο να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και αρκετοί να θεωρούσαν πως βιώνει τους τελευταίους του μήνες στο Βόρειο Λονδίνο, όμως η Άρσεναλ θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Και γιατί να μην επιθυμεί κάτι τέτοιο άλλωστε; Διότι ο Ιταλός, τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα, είναι δεμένος με τους συμπαίκτες του, και αποδίδει εκπληκτικά, κάθε φορά που αγωνίζεται.

Ήταν ο πολυτιμότερος με τη Νιούκαστλ, πήρε το βραβείο του MVP και με τη Λίβερπουλ, βοηθάει άπαντες, είναι σημαντική η εμπειρία του στα αποδυτήρια. Και όπως όλα δείχνουν, είναι πιθανό να συνεχίσει στο «Έμιρεϊτς», και τη νέα σεζόν, με τον χρόνο να μην τον έχει επηρεάσει… διόλου.

Αργός ήταν πάντα, αλλά το εκπληκτικό του προσόν, αναλογικά με την ταχύτητα της σκέψης του, εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά. Η πρόταση ανανέωσης φημολογείται πως πλησιάζει και οι φίλοι της Άρσεναλ υποστηρίζουν πως το είχαν καταλάβει.

Πότε; Όταν ο Ζορζίνιο, παρότι είχε βγει αλλαγή στο ματς της φάσης των «16» με την Πόρτο στο Champions League, στο «Έμιρείτς», τρελάθηκε με την πρόκριση. Έτρεξε να αγκαλιάσει τον Ράγια, έπεσε πάνω στον Άαρον Ράμσντεϊλ, έμοιαζε να έχει διάθεση… 18άχρονου. Γιατί να μην θέλει λοιπόν η Άρσεναλ να τον διατηρήσει στο ρόστερ της!

Δημήτρης Μανάκος